Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalii îi dau ultimatum lui Emilian Frâncu

OPINIE. Senatorul Dan Niţu consideră că problema de la Primăria Râmnicului trebuie rezolvată rapid, iar demisia primarului suspendat este o soluţie, în cazul în care Emilian Frâncu nu va reuşi să fie eliberat în maximum o lună de zile. Senatorul PNL crede totuşi că se va ajunge la alegeri parţiale pentru postul de primar al municipiului, iar cel mai potrivit să candideze de la liberali ar fi, în opinia sa, Victor Giosan. 

La ultima sa conferinţă de presă, senatorul şi actual vicepreşedinte al PNL Vâlcea, Dan Niţu, a făcut o serie de dezvăluiri din tabăra liberalilor vâlceni, dezvăluiri cu privire la situaţia colegului lor Emilian Frâncu, cel ce se află în arest preventiv, fiind acuzat de fapte de corupţie. Dan Niţu a dat de înţeles că, cel mai corect, ar fi ca primarul suspendat al Râmnicului să-şi dea demisia din funcţie, în cazul în care situaţia sa nu se va clarifica în cel mult o lună de zile. „Nu am discutat până acum faţă în faţă cu primarul Emilian Frâncu, dar îmi doresc să ajung pe la dânsul şi să purtăm o discuţie. Sincer să fiu, nu cunosc cazul în amănunt, nu l-am studiat, aşa că nu sunt eu în măsură să îi dau sfaturi lui Emilian Frâncu. Aş vrea să cunosc situaţia mai bine. Consider că dacă voi şti situaţia mai bine, vom putea să luăm măsuri rapide, pentru că trebuie să facem ceva. Acest municipiu trebuie condus de un primar care să fie votat şi susţinut de oameni, pentru că oraşul are nevoie de investiţii, de lucruri făcute bine şi rapid. Ce pot spune este, însă, că situaţia de la Primărie trebuie rezolvată rapid. Emilian Frâncu trebuie să-şi clarifice situaţia în maximum o lună de zile şi lucrurile trebuie să intre pe un făgaş normal. Din păcate, timpul lucrează în defavoarea noastră. Este o incertitudine care nu face bine şi nu putem să ţinem un interimar foarte mult timp la primărie” – a declarat vicepreşedintele PNL Vâlcea, Dan Niţu.

Giosan, preferat pentru candidatura la Primăria Râmnicului

Mai mult decât atât, senatorul PNL Dan Niţu s-a arătat convins că vor avea loc alegeri parţiale pentru postul de primar al Râmnicului, el etalând şi câteva nume de liberali care ar putea să candideze pentru această funcţie. Problema este că nici măcar unul dintre peneliştii enumeraţi nu îşi doresc să candideze. Însă, Dan Niţu consideră că cel ce trebuie neapărat convins să îşi depună candidatura este Victor Giosan. „PNL, membru în USL, trebuie să aibă candidat la Primăria Râmnicului. Avem foarte multe variante pentru Primăria Râmnicului, oameni capabili în partid, oameni care să poată candida cu succes. Spun doar câteva nume: Victor Giosan, Bogdan Pistol, Adrănel Cotescu, Cristian Buican. Nu ne plângem din acest punct de vedere. Este adevărat că sunt foarte mulţi de la noi, liberalii, care nu-şi doresc să candideze, dar, de asemenea, ştim că sunt probleme foarte mari la municipiu şi pentru asta trebuie să te sacrifici şi să faci ca lucrurile să meargă. Părerea mea este că Giosan este cel mai potrivit candidat. E drept, însă, că, în acest moment, dânsul nu este un luptător politic care să aducă multe voturi, dar problema se poate rezolva. Îl vom ajuta cu toţii… Trebuie să-l convingem pe Victor Giosan că el este foarte bun la Primăria Râmnicului şi că trebuie să candideze. Eu zic că este o alegere foarte bună” – a conchis senatorul Dan Niţu.

CLAUDIA STANCIU