Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Oprescu nu recunoaşte că are probleme cu DNA

CIUDAT. Ion Oprescu, candidatul ARD pentru un mandat de senator în Colegiul Drăgăşani-Bălceşti, este un personaj destul de controversat. Democrat-liberalul a fost, de-a lungul vremii, protagonistul mai multor articole de presă, deloc favorabile. Cunoscut pentru problemele pe care le are cu DNA, Oprescu a fost contestat chiar şi de colegii săi din PDL, candidatura sa pentru  un mandat de parlamentar fiind considerată ca inoportună. Din fericire, omul a reuşit să se strecoare printre contestatarii săi şi a fost desemnat să candideze, deşi şansele de reuşită nu-i surâd neapărat.

Întrebat la ultima conferinţă de presă a ARD, la care au participat toţi candidaţii Alianţei pentru un mandat de parlamentar, care este motivul pentru care s-a aflat pe lista neagră a Comisiei de Etică a PDL, Ion Oprescu a menţionat că, de fapt, a fost vorba de o „coincidenţă de nume” şi că nu s-a pus problema că nu ar fi un personaj integru. „De fapt, adevărul este altul. A fost vorba de faptul că numele meu a fost confundat cu al altuia, tot Ion Oprescu, care a fost condamnat şi are grave probleme cu legea. Nu s-a pus problema că ar exista impedimente în ceea ce priveşte desemnarea mea ca şi candidat la Parlamentul României, datorită unor probleme de moralitate”, a explicat democrat-liberalul.

Afirmaţia lui Oprescu nu stă în picioare în condiţiile în care, de curând, însuşi preşedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, a declarat că personajul a fost taxat de Comisia de Etică a partidului, din cauza sesizărilor pe care le are la DNA. „Da, este adevărat. A fost o problemă în ceea ce-l priveşte pe Oprescu, însă s-a rezolvat. Cei din comisie au fost cam sceptici atunci când au aflat că i-au fost făcute foarte multe plângeri la DNA de Simionescu. Totuşi, lucrurile s-au rezolvat, iar Oprescu a rămas candidat”, spunea liderul PDL Vâlcea.

Aşadar, Ion Oprescu a fost trecut, în primă instanţă, pe lista indezirabililor, membrii Comisiei de Etică având puternice dubii în ceea ce priveşte acceptarea sa pe lista candidaţilor pentru Parlamentul României, datorită plângerilor făcute de fostul director al ITRSV Vâlcea, Eugen Simionescu, împotriva acestuia, la DNA.

 OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU