Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ÎNCĂIERARE MARE pe locul lăsat liber de Trancă în Consiliul Judeţean

Două cereri pentru ocuparea locului rămas vacant în urma condamnării definitive a consilierului judeţean Teodor Trancă au fost depuse la registratura Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a fi luate în calcul la viitoarea şedinţă de Consiliu Judeţean. Una vine din partea PPDD central si este semnată de preşedintele Simona Mann, iar cealaltă de la ocupantul locului 7 pe lista defunctului PPDD pentru Consiliul Judeţean Vâlcea. Culmea ironiei este faptul că PPDD central solicită ca locul rămas vacant să fie ocupat de persoana de pe locul 15 pe listă.

Secretarul Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Dirinea ne-a declarat că a solicitat un punct de vedere la PPDD vizavi de situaţia creată deoarece PPDD nu mai există ca entitate politică şi legea prevede ca înlocuitorul să fie membru de partid, iar Simona Mann trebuie să confirme dacă ocupantul locului 7 sau cel al locului 15, după cum a solicitat, mai sunt membrii PPDD

Amintim că fostul prim procuror şef Teodor Trancă a fost condamnat, în data de 10 iunie 2015, definitiv la doi ani cu suspendare într-un dosar de corupţie, în care a fost acuzat de trafic de influenţă, alături de omul de afaceri Ovidiu Ciogescu. Candidat iniţial pe listele PPDD, Teodor Trancă a trecut, odată cu ordonanţa 55 privind migraţia aleşilor locali, cu arme şi bagaje la PSD. Numai că odată cu condamnarea cu suspendare, Teodor Trancă îşi pierde mandatul de consilier judeţean. Ghionul fostul prim procuror face ca chiar cu o zi înainte de condamnare, adică în data de 8 iunie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a decis că şi în cazul unor condamnări cu suspendare, se pierde mandatul.