Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

GHEORGHE FOLEA, liberalul căruia nu-i e frică de Buican! A votat împotriva ordinelor de la partid

Consilierul județean liberal Gheorghe Folea a demonstrat în ședința Consiliul Județean Vâlcea din data de 31 ianuarie 2018 că are coloană vertebrală și alte câteva chestii pe lângă. Deși primise ordin de la partid, în speță de la președintele Cristian Buican, pentru a vota împotriva hotărârii de dare în administrarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea a unor spații din domeniul public al județului Vâlcea, Gheorghe Folea, ca un vâlcean adevărat, a votat pentru. Liberal cu ștate vechi, acesta își dă seama că prin gestul său public l-a sfidat pe șeful său de partid, Buican, care este un tip răzbunător și va lăsa lucrurile așa.

”Votez întotdeauna pentru orice proiect care face bine oamenilor și comunităților din Vâlcea. Mă lasă rece interesele de culise ale unora. Aseară erau vreo 6 – 7 consilieri județeni liberali, care aveau aceeași părere ca și mine. Buican i-a întors peste noapte.

Nu mai pot. Dârdâi de frică că o să mă certe Buican. Haideți să fim serioși! Ce să-mi facă mie Buican? Eu am adus voturi pentru partidul acesta. Unii dintre colegii mei care au votat azi împotrivă nu sunt în stare să aducă un vot pentru partid. Sunt buni doar să dea din gură. Sunt specialiști. Măcar Victor (Popescu – n.r.) mai adună un vot de pe ici, pe acolo”, a spus consilierul județean Gheorghe Folea.

Alin Pavelescu: Consilierii judeţeni PNL au votat astăzi împotriva culturii tradiţionale vâlcene

În şedinţa de Consiliul Judeţean din data de 31 ianuarie a.c., preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, le-a solicitat consilierilor judeţeni să aprobe darea în administrarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, a unor spaţii care aparţin domeniului public al judeţului Vâlcea, situate în municipiul Râmnicu Vâlcea, în clădirea fostului Centru Militar. Decizia ar fi venit chiar în anul în care Centrul împlinește 50 de ani de la înființare. Numai că liberalilor nu le-a păsat și au votat împotrivă, excepție făcând Gheorghe Folea.

”Deşi măsura propusă era benefică desfăşurării activităţii instituţiei noastre, în condiţii optime, consilierii PNL s-au opus acestei propuneri şi au votat împotriva proiectului de hotărâre prin care Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea ar fi primit în administrare acele spaţii, cu atât mai mult cu cât pe data de 1 martie 2018 instituţia va aniversa 50 de ani de existenţă. Atitudinea consilierilor PNL mă mâhneşte şi mă determină să cred că se opun îmbunătăţirii activităţii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, instituţie în sprijinul căreia Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a venit mereu, însă, în majoritatea situaţiilor, s-a lovit de refuzul celor de la PNL, care au dat un vot negativ propunerilor sale. Este păcat că la Vâlcea centrele pentru promovarea culturii tradiţionale şi ansamblurile folclorice nu sunt tratate ca în alte judeţe, unde instituţiile similare se bucură de aprecierea şi sprijinul autorităţilor, care le asigură finanţarea”, susține Alin Pavelescu, director CJCPCT Vâlcea.