Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Dezavantajul nostru naţional: uniţi împotriva cuiva şi nu pentru ceva!”

• interviu cu profesorul doctor Lucian V. Orăşel, candidat pentru Senatul României (Colegiul Senat 3 – Rm.Vâlcea) din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu

Rep.: Domnule profesor, cu ceva timp în urmă am publicat un articol din care electoratul vâlcean a putut să afle că Anghel Rugină, renumitul savant american de origine română, a făcut afirmaţia că în mediile academice americane circula informaţia că lumea este condusă de un guvern mondial, format dintr-un grup de circa 300 de persoane super-bogate, super-puternice şi super-informate, care trăiesc ca în sânul lui Adam. Cât este adevăr şi cât este ficţiune?

prof. dr. Lucian V. Orăşel: Este foarte greu de spus cât este adevăr şi cât ficţiune. Dar o să încerc să vorbesc despre adevărul care este cunoscut de mine şi care se pot verifica, pentru că eu încerc întotdeauna să vorbesc numai de lucruri care pot fi verificate, nu numai de păreri personale. Înainte de toate, ţin să precizez că Anghel Rugină este un savant în adevăratul sens al cuvântului, mare economist şi fost profesor universitar, decesul ducându-l de lângă noi, poate într-o lume mai bună şi mai dreaptă. A deţinut şi posturi importante în Guvernul american, sub diferiţi preşedinţi şi el a vorbit sub aspectul naţionalismului sau patriotismului internaţional, lumea fiind nemulţumită de o guvernare mondială. Există cu certitudine un grup care se numeşte Council of Foreign Relation, care înseamnă Consiliul de Relaţii Internaţionale, acesta fiind primul consultant al Guvernului american. Consiliul este format din specialişti din toate ţările, în special din ţări cu mare influenţă politică, economică şi socială, printre care Israel, Arabia Saudită, Statele Unite, toate statele europene. Aş vrea să adaug, spre surprinderea multora, că ideile consiliului nu vin din America, ci din Europa. De exemplu, se vorbeşte de familia Vanderbilt, care este de origine olandeză, familia Rockefeller nu este de origine evreiască, este de origine irlandeză. Întemeietorii acestui consiliu s-au gândit, pentru ca familiile lor au fost persecutate şi îngrozite că au plecat din Europa, cum să facă o organizaţie sau o ţară foarte puternică care să fie garantul păcii în lume. Nu s-a reuşit acest lucru, ideea este foarte veche şi ei acum s-au îngrămădit în Statele Unite şi cer să se facă acest lucru. În Statele Unite nu or să reuşească, pentru că acolo este o oponenţă extrem de puternică împotriva Organizaţiei Naţiunilor Unite, organizaţie prin care toată lumea crede că încearcă să se facă guvernul mondial pentru că ONU este o organizaţie care nu are naţionalitate, la fiecare patru ani se aleg secretari generali care nu sunt americani. ONU şi-a creat propria organizaţie militară, acele trupe ale păcii pe care le trimit în diferite zone aşa-zise fierbinţi, de război, neînarmate, doar cu influenţa extraordinară că ONU ar putea pedepsi aceste ţările care sunt membre. Dar, până acum, nu au reuşit acest lucru, deoarece ONU este total dependent de Statele Unite.

Rep.: Anghel Rugină a mai făcut afirmaţia că mai înainte cu două luni de zile înaintea alegerilor din 2000 din România, persoana care a câştigat alegerile prezidenţiale a fost în vizită privată în Statele Unite, iar la două săptămâni după câştigarea alegerilor, prim-ministrul proaspăt numit a făcut acelaşi lucru. Au fost amândoi să îşi ia foaia de drum. Să putem trage concluzia că preşedintele nostru a fost ales de americani? Este vorba de Emil Constantinescu, în anul 2000…

prof. dr. Lucian V. Orăşel: Noi, românii, spre dezavantajul nostru naţional şi nenorocirea noastră de mentalitate, suntem întotdeauna uniţi împotriva cuiva şi nu pentru ceva. Acesta este un mare dezavantaj pentru interesul naţional. Fostul preşedinte EmilConstantinescu nu a fost niciodată sprijinit deplin de americani. Şi când a fost preşedinte, şi după aceea, nu a avut niciodată o primire deosebită în USA. Îmi amintesc foarte clar când a vorbit la Congresul american, că nu a primit acest lucru ca o favoare, ci pentru că americanii încurajau ţările în curs de dezvoltare şi ieşite proaspăt de sub comunism. Domnul Constantinescu nu a avut niciodată o primire deosebită, decât datorită faptului că s-a crezut în străinătate ceea ce el ne-a păcălit, că el este preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc.  Când s-a dus ca preşedinte al României în America, aşa s-a prezentat, ca şeful PNŢ-ului, PNŢCD-ului cum se cheamă acum. În schimb, Corneliu Coposu s-a bucurat de o primire extraordinară. El a fost invitat la congresele americane republicate şi democrate, deopotrivă. Domnul Constantinescu trăia în umbra lui Corneliu Coposu şi era complet nemulţumit. Aş vrea să adaug aici că Emil Constantinescu s-a angajat în faţa lui Coposu, şi eu sunt martor, că imediat ce va ajunge preşedintele României îl va aduce pe Rege în ţară, va instaura monarhia şi îl va numi pe Corneliu Coposu prim-ministru. Nu şi-a îndeplinit promisiunea şi nici nu cred că avea de gând să onoreze, pentru că vreau să reamintesc că Emil Constantinescu, la o lună după ce a fost ales preşedinte, s-a dus la Timişoara şi a spus că dânsul este ales al poporului şi nu mai este nevoie de „punctul 8 de la Timişoara”, care prevedea limitarea accederii activiştilor şi membrilor Comitetului Central în funcţii publice. Deci, domnia sa, ne-a făcut un mare deserviciu prin dezinformări. El a fost invitat la Washington să vorbească numai şi numai datorită PNŢCD-ului. Aş vrea să mai adaug că şi domnul preşedinte Băsescu a primit voturile din străinătate, ale românilor din diaspora, majoritatea lor fiind tot din partea PNŢCD-ului. Dacă s-ar fi acceptat şi voturile exilului, PNŢCD-ul ar fi câştigat alegerile şi din 2008. Însă domnul Iliescu a limitat, prin Constituţia care a adus-o şi a instaurat-o, dreptul la vot al exilului la câteva sute de mii. (va urma)