Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nadolu şi Renga – luptă crâncenă pentru postul de inspector guvernamental la Vâlcea

ÎNFRUNTARE. Amândoi foşti prefecţi, amândoi trimişi la plimbare de curând de Guvernul Ponta 3, iar acum amândoi vor acelaşi post de inspector guvernamental la Vâlcea. Problema este complicată pentru că ei au nevoie de avizul direct el premierului României, însă cel care cu siguranţă va decide dacă va fi Nadolu sau Renga este preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. Social-democratul însă a lăsat să se înţeleagă că nu prea-l are la inimă pe Nadolu, în timp ce Radu Renga are atârnat de „coadă” un dosar penal greu de abuz în serviciu pe care-l cară chiar de la Vaslui.

Bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru postul de inspector guvernamental la Vâlcea. Funcţia este vânată de doi foşti prefecţi, Mircea Nadolu şi Radu Renga. După ce a fost destituit cu ajutorul fax-ului din funcţia de prefect de Vâlcea (deşi el are o explicaţie mai pompoasă pentru demiterea sa, susţinând că a fost aplicată legea mobilităţii), Mircea Nadolu s-a reorientat. Numai că, spre nefericirea sa, un alt fost prefect, ce a fost pus pe liber de la Vaslui – Radu Renga, vrea să se întoarcă acasă şi tot pe funcţia de inspector guvernamental în judeţul nostru.

Numirea unuia sau altuia pe acest post stă în pixul premierului Victor Ponta, însă un cuvânt greu de spus va avea preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, pesedistul Ion Cîlea, care ştiind că una dintre principalele atribuţii ale unui inspector guvernamental este să urmărească lucrările de investiţii în judeţ, va analiza foarte bine situaţia.

În aceste condiţii, Mircea Nadolu are şanse minime să fie numit în funcţia dorită, cunoscându-se conflictele pe care el le-a avut cu Ion Cîlea. „Nu ştiam că cei doi vor această funcţie, dar sigur că voi analiza foarte bine cele două variante. Pe Mircea Nadolu l-am ajutat când a fost inspector guvernamental la Constanţa. I-am contactat pe colegii mei de acolo şi le-am spus să aibă mare grijă de el, ceea ce au şi făcut. Iar când a revenit prefect la Vâlcea, drept recunoştinţă, m-a atacat continuu. În schimb, cu Radu Renga am avut o bună colaborare şi este un om cu mult bun-simţ. Acum nu ştiu ce a făcut la Vaslui, dar voi afla zilele viitoare. Nu vă pot spune care dintre cei doi va fi inspector guvernamental pentru că rămâne de văzut” – ne-a declarat preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.