Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

DANIELA OTEȘANU: PSD are soluţii în majoritatea primăriilor vizate insistent de PNL

foto arhiva Vocea ValciiSituaţia politică din Vâlcea a ultimelor 2 săptămâni din judeţul nostru a fost comentată şi de preşedinta OFSD Vâlcea, Daniela Oteşanu, care apreciază campania PNL de racolare a primarilor drept una sălbatică, considerând că deputatul Cristian Buican are obiective fantasmagorice.

Despre dorinţa lui Buican de a câştiga cel puţin 50 de primării în judeţul Vâlcea la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, Daniela Oteşanu a spus că doar dacă PSD intră în concediu, ceea ce nu este cazul, liberalii vor câştiga atâtea primării.

„Analizăm cu maximă îngrijorare campania, aproape sălbatică, a PNL de a face racolări de primari ai PSD. Domnul preşedinte Buican, ori este într-o criză teribilă de inspiraţie ori, pentru a-şi atinge obiectivele fantasmagorice, a hotărât să pornească o adevărată cruciadă în acest judeţ.

Săptămâna trecută l-am văzut pe dl primar Vătafu, care, după 20 de ani, “nu se mai regăsea în doctrina social-democrată”. Această problemă a domniei sale a apărut subit, în ultima perioadă. “Ghinionul” domnului primar este unul evident, atâta timp cât în anul 2014 a avut la dispoziţie OG 55, care îi oferea imensa oportunitate de a se înregimenta într-un alt partid pe măsura aşteptărilor domniei sale. Oare ce l-a oprit atunci să facă pasul spre „împlinirea noilor aspiraţii politice”?

Vineri am avut parte de o altă surpriză. Ceea ce cu o seară înainte circula pe surse a devenit o tristă realitate. Alţi doi primari, care au bătut cu insistenţă la porţile PSD, şi-au dat seama că împlinirea tuturor aspiraţiilor de dezvoltare a localităţilor pe care, deocamdată, le conduc se regăsesc în curtea PNL. Dacă nu ar fi de plâns ar fi, cu siguranţă, de tot râsul.

Despre aceste racolări, presa a tras semnalul de alarmă în ultimele 2 luni şi, personal, le mulţumesc pentru acest lucru. PSD este un partid mult prea puternic şi inteligent ca să nu ţină seama de aceste mesaje. Preşedintele Rădulescu a luat legătura cu primarii vizaţi, dar, în paralel, ne-am luat toate măsurile în teritoriu. În acest moment, PSD are soluţii în majoritatea primăriilor vizate insistent de PNL. Un partid puternic nu poate asista pasiv la declaraţiile stupide ale unor primari care, se duc în conferinţele de presă ale PNL, oferind spectacole jalnice. Deocamdată nu vom da nume pentru că am putea să le transformăm în noi “ţinte” pentru PNL”, a comentat Daniela Oteşanu.

Preşedinta femeilor social-democrate din Vâlcea, Daniela Oteşanu, are şi un mesaj pentru vâlceni. Aceasta are un apel la memorie şi îi roagă să nu uite ce s-a întâmplat în perioada 2010 – 2011. „Vă rog să vă aduceţi aminte de umilinţele pe care aţi fost obligaţi să le suportaţi în această perioadă. Vă rog să nu uitaţi că atunci când eraţi în austeritate alţii construiau averi uriaşe. Vă rog să realizaţi scopul real al cruciadei PNL. Vă rog să nu uitaţi că, odată cu venirea Guvernului de “tehnocraţi”, am auzit din nou vehiculat termenul de austeritate. Vă rog să priviţi cu atenţie spre actuala structură a PNL, unde PDL are, în continuare, un cuvânt greu. Vă rog să vă aduceţi aminte de tot ceea ce v-a adus guvernarea Ponta, guvernare care a demonstrat că România poate trăi şi altceva decât tristeţe şi dezamăgire. Faceţi o comparaţie, luaţi-o PAS CU PAS şi nu vă lăsaţi impresionaţi de spectacolele ieftine date astăzi, cu multă “generozitate”, de PNL”, a precizat Daniela Oteşanu.