Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conservatorii au rămas cu ochii-n soare

EŞEC. Deşi sperau să fie şi ei „în cărţi” la împărţirea puterii, conservatorii vâlceni au rămas cu ochii în soare. Cu toate că iniţial, liberalii, prin prisma alianţei politice în care se află – ACD, le promiseseră că le vor oferi şi lor un fotoliu de parlamentar, peciştii nu au avut noroc, rămânând, la Vâlcea, fără colegiu.

Potrivit înţelegerilor politice stabilite cu membrii PC, după perfectarea alianţei politice cu PNL, aceştia ar fi trebuit să primească şi ei un mandat de parlamentar. Speranţele cele mai mari, în atingerea acestui scop, le erau îndreptate către liderul liberalilor Vâlceni, Cristian Buican, care, iniţial, le-a promis că va negocia, la Bucureşti, în acest sens. Ulterior, din câte se pare, nu a mai existat suficientă voinţă politică pentru atingerea acestui deziderat politic al conservatorilor, iar PC nu s-a ales cu nimic .

Cel care visa să fie desemnat candidat pentru un fotoliu de deputat este nimeni altul decât preşedintele PC Vâlcea, Ionel Giuran, care era convins că, în urma rezultatelor foarte bune obţinute de organizaţia de partid condusă de el, conservatorii vor obţine un mandat de parlamentar.

Ba, mai mult, acelaşi Giuran spune că, de fapt, nici nu mai e nevoie ca liderul PNL, Cristian Buican, să poarte negocieri la  Bucureşti, căci, oricum, mandatul le revine prin protocol. De acord. Dar, din păcate, din câte se vede treaba, în niciun caz la Vâlcea. Pe surse am aflat că peciştii sunt supăraţi nevoie mare pe colegii lor de alianţă, liberalii, despre care nu vorbesc deloc la superlativ. Cel mai ofuscat, aşa cum era şi normal, este Ionel Giuran care, am auzit, a făcut şi scandal într-o întâlnire politică între membrii celor două formaţiuni politice, care a vorbit pe un ton răstit, întrebând cum se face de a rămas pe dinafară. Nu a primit niciun răspuns pentru că personajul, din punct de vedere politic, nu a fost, niciodată, băgat în calcule.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU