Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Claudia-Mihaela Banu: „Se înăsprește pedeapsa pentru cei care furnizează substanțe interzise minorilor, în vederea consumului”

„14% dintre elevi şi studenţi au declarat în 2019 că au consumat droguri cel puţin o dată în viaţă, 10% dintre elevi şi studenţi au spus că au consumat droguri cel puţin o dată în ultimul an, iar 7% dintre elevi şi studenţi au susţinut că au consumat droguri cel puţin o dată în ultima lună.

Astăzi, la Senat, am votat modificarea pedepsei pentru traficul de droguri care implică furnizarea de substanțe interzise minorilor, de la 6 luni-2 ani la 1 an -4 ani, în funcție de gravitatea faptelor constatate.

Votul de azi are în vedere sporirea gradului de conştientizare privind problema majoră pe care o reprezintă pentru societate drogurile. Trebuie să dăm un mesaj ferm de combatere a traficului şi vânzărilor de droguri, precum şi cu scopul de a oferi tratament gratuit celor care sunt dependenţi de aceste substanţe extrem de dăunătoare sănătăţii.

Cei care doresc să parcurgă detaliile, o pot face pe linkul de mai jos, cu mențiunea că votul final va fi dat la Camera Deputaților
https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24911” transmite senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu.