Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BUICAN AVERTIZEAZĂ: Aleşii locali care îşi schimbă partidul ar putea să îşi piardă mandatul

Ordonanţa adoptată săptămâna trecută de Guvernul Ponta care permite aleşilor locali să îşi schimbe partidul din partea căruia au candidat reprezintă nu doar o prevedere nocivă din punct de vedere democratic sau o tentativă de legalizare a santajului guvernamental, ci şi o capcană întinsă aleşilor locali. Aşa cum s-a angajat public, Alianţa Creştin Liberală va folosi toate mijloacele democratice disponibile pentru a contesta la Curtea Constiuţională acest act normativ. Conform deciziilor şi recomandărilor Curţii Constituţionale din ultimii ani, ordonanţa lui Dragnea va fi declarată neconstituţională, iar în acest caz, toţi acei aleşi locali care îşi vor schimba partidul politic vor fi în situaţia de a-şi pierde automat mandatul.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican consideră că acest scenariu este unul foarte probabil şi le atrage atenţia tuturor aleşilor locali, indiferent de coloratura lor politică, că prevederile „ordonanţei lui Dragnea” reprezintă şi o capcană întinsă acestora. Parlamentarul liberal vâlcean îşi menţine opinia că acest act normativ adoptat de Guvern este o formă de legalizare a şantajului prin folosirea fondurilor guvernamentale sau a altor instituţii deconcentrate pe post de „pârghi de convingere” a aleşilor locali de a se înscrie în partidele politice ce susţin arcul guvernamental.

Liderul liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican consideră că, într-o formă sau alta, Curtea Constituţională se va pronunţa asupra legalităţii acestei ordonanţe de urgenţă şi reaminteşte opiniei publice că toate demersurile legislative iniţiate de către Liviu Dragnea au fost declarate neconstituţionale. Acest lucru ne demonstrează gândirea total nedemocratică şi neconstituţională a reprezentanţilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, cel care deja se visează premier al României.

„Dacă această Ordonanţă de Urgenţă va ajunge pe masa Curţii Constituţionale, ea va fi declarată neconstituţională, fără nici o urmă de îndoială. În condiţiile în care vor exista aleşi locali, fie că vorbim de primari, consilieri locali sau judeţeni, care îşi vor schimba partidul pe lista căruia au candidat în alegeri şi după ce această ordonanţă va fi declarată neconstituţională, îşi vor pierde automat mandatul. Îi atenţionez pe toţi aleşii locali, indiferent de partidul din care fac parte, să nu facă această greşeală şi să cadă în capcana lui Ponta şi Dragnea, pentru că îşi vor face singuri probleme” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.