Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Aurelian Pavelescu susţine dezvoltarea Râmnicului

IMPLICARE. Candidatul ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud, Aurelian Pavelescu, s-a născut în comuna Lădeşti. În perioada 2004 – 2008 a fost deputat în Parlamentul României. Între 2006 şi 2010 a fost prim vicepreşedinte PNŢCD. Din 2010 şi până în prezent este preşedinte PNŢCD. Din 2010 este membru în Biroul Politic al  Partidului Popular European, unde reprezintă interesele României în faţa instituţiilor europene, având comunicare directă cu liderii care conduc Europa. Aurelian Pavelescu este copreşedinte al Alianţei România Dreaptă (ARD). Este una dintre vocile cele mai puternice din România care apără drepturile cetăţenilor şi dezvăluie cu mult curaj actele de corupţie.

Aurelian Pavelescu a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti şi este profesor. A predat la liceul General Magheru din Râmnicu Vâlcea şi la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. A absolvit, de asemenea, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi este avocat în Baroul Bucureşti. În cariera sa de avocat a apărat în cazuri celebre precum cazul Banca Transilvania, cazul procurorului Alexandru Lele, victimă a regimului Iliescu-Năstase, a fost reprezentantul sindicatului din Petrom şi avocatul Societăţii Ziariştilor din România. Este autorul cărţii „Magistratura împotriva statului de drept”, publicată în 2003, în care a dezvăluit corupţia din justiţie şi a denunţat existenţa SIPA, un serviciu secret de sorginte securistă care se ocupa de înscenări judiciare.

Scrisoare deschisă către râmniceni,

„Candidez în Vâlcea pentru că sunt vâlcean. M-am născut într-o frumoasă comună din sud-vestul judeţului, comuna Lădeşti, acolo unde râul Cerna lasă amintiri de neşters în inima oricărui copil. Părinţii mei, dascăli de profesie, mi-au sădit în suflet credinţa în Dumnezeu şi mândria de a fi român. Pentru mine acasă înseamnă tradiţia în care am crescut şi valorile pe care le-am deprins, purtându-le apoi prin lume.

Am făcut şcoala la Lădeşti şi Râmnicu Vâlcea, având şansa de a primi învăţătură de la mari profesori şi cărturari vâlceni. Dar fără profesorul meu de limba română, chiar tatăl meu, nu aş fi reuşit niciodată să câştig, în premieră pentru un elev din Vâlcea, olimpiada naţională de limba şi literatura română.

Facultatea am făcut-o la Bucureşti. Am terminat Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti şi m-am întors să predau în Râmnicu Vâlcea, la liceul General Magheru. După numai trei luni a venit revoluţia şi am făcut parte din grupul de tineri care a participat la evenimentele de atunci.

Am revenit în Bucureşti şi am fost profesor la Academia de Teatru şi Film, unde am devenit coleg şi prieten cu mari actori şi regizori precum Victor Rebengiuc, Dem Rădulescu (vâlcean de-al nostru), Dan Puric sau Cătălina Buzoianu.

Am urmat, în acelaşi timp, a doua facultate – Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, devenind avocat în Baroul Bucureşti. M-am luptat, în întreaga mea carieră, împotriva corupţiei şi injustiţiei. Fiind ales deputat în 2004, eu am fost cel care a publicat contractul secret semnat de statul român cu Petrom, prin care bogăţiile României au fost vândute pe nimic de politicieni oneroşi. Am apărat patrimoniul Fundaţiei Gojdu, care aparţine Bisericii Ortodoxe Române. Nu mi-a fost frică niciodată să spun adevărul. Mărturie stau sutele de emisiuni pe televiziunile naţionale, unde am luptat pentru ca vocea fiecăruia să fie auzită. Candidez în Vâlcea şi pentru că vâlceni de-ai noştri, unii dintre ei angajaţi OLTCHIM, mi-au spus că au nevoie să fie reprezentaţi cu adevărat în Parlament.

Priorităţile mele sunt legate în primul rând de oameni. Aţi fost minţiţi de politicienii care v-au cerut votul. Niciodată n-au făcut nimic pentru judeţul Vâlcea, nici măcar n-au vorbit despre voi în parlament sau în presa centrală.

Cine a falimentat OLTCHIM? Ce a mai rămas din platforma industrială a Municipiului Râmnicu Vâlcea? Unde sunt acum fabrica de mobilă sau cea de haine şi încălţăminte? Cine răspunde de dezastrul din agricultură?

Iată priorităţile mele:

– Salvăm împreună OLTCHIM;

– Proiecte pentru reindustrializarea judeţului Vâlcea;

– Nici o palmă de pământ nemuncit! Investiţii în agricultură;

– Locuri de muncă şi relansare economică prin scăderea cotei unice de la 16% la 12%”

VLAD SOARE