Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Buican s-a dus cu pâra la Parlament

Prin intermediul unei declaraţii politice susţinute în plenul Camerei Deputaţilor, Cristian Buican a solicitat Parlamentului să adopte o hotărâre pentru stabilirea unor criterii obiective, transparente şi predictibile în privinţa repartiţiei de fonduri publice. Demersul deputatului Cristian Buican vine ca răspuns la o serie de rapoarte şi analize ale organismelor internaţionale şi europene care desfăşoară programe de investiţii în România şi care reclamă, pe bună dreptate, ineficienţa cheltuirii banilor publici, mai ales în ceea ce priveşte investiţiile guvernamentale.

Preşedintele liberalilor vâlceni, Cristian Buican i-a anunţat pe colegii parlamentari că în judeţul Vâlcea a iniţiat deja un proiect care propune astfel de criterii obiective, transparente şi predictibile pentru repartizarea fondurilor publice şi că doreşte ca acest proiect să fie implementat la nivelul Instituţiei Consiliului Judeţean, pentru a avea, o dată pentru totdeauna, norme clare de repartiţie de fonduri.

„Foarte mulţi primari din judeţ m-au încurajat să continui susţinerea pentru proiectul propus la nivelul judeţului Vâlcea de repartiţie a fondurilor publice pe baza unor criterii obiective, transparente şi predictibile. Sper ca până la urmă cei de la PSD şi domnul dr. ing. Ion Cîlea să înţeleagă că nu se mai poate continua să distribuim fondurile pe criterii politice şi că trebuie stabilite nişte reguli pe care să le respectăm toţi. Toate ţările europene au aşa ceva, toate instituţiile financiare ne recomandă să introducem astfel de criterii. Oricum, nu avem cum să reinventăm noi roata. Am fost acuzat că am plagiat criteriile propuse şi că ele sunt depăşite. Nimic mai fals. Pot recunoaşte că ele sunt inspirate din practicile organismelor financiare care desfăşoară programe de investiţii în România şi din exemplele altor ţări mai dezvoltate din Uniunea Europeană, însă tocmai aceste lucruri mă fac să declar că acestea sunt necesare şi obligatorii. Revenind la declaraţia mea politică din Parlament, vă pot spune că tocmai succesul de care s-a bucurat acest proiect în rândul reprezentanţilor administraţiilor publice locale din judeţul Vâlcea m-a făcut să cred că putem implementa şi la nivel naţional un proiect similar şi din reacţia colegilor deputaţi vă pot mărturisi că există şanse” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.