Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Aleşii democrat-liberali au sărit la grumazul vicelui Matei

RĂZBOI. Consilierii locali PDL sunt foc şi pară pe viceprimarul social-democrat, Ion Gigi Matei. Într-un comunicat de presă, extrem de acid, aceştia îl acuză pe pesedist că nu le-a permis, aşa cum spune legea, să ţină întâlniri periodice cu cetăţenii în Cluburile de Pensionari din municipiu. În replică, Matei le-a răspuns că le pune la dispoziţie sala de audienţe a primăriei, deoarece nu i se pare firesc ca astfel de întâlniri să fie, de fapt, prilej pentru campanie electorală mascată.

Într-un text trimis pe adresa electronică a redacţiei noastre, grupul de aleşi locali ai PDL au formulat o serie de acuze destul de grave la adresa vicelui pesedist, căruia i-au transmis că habar nu are cu ce se mănâncă administraţia publică locală, deşi se laudă că este angrenat de 12 ani în această activitate. „Aveţi nevoie ca de aer să citiţi şi să înţelegeţi legile, domnule viceprimar Matei Gigi Ion. Aceasta este simpla concluzie care derivă din răspunsul pe care dumneavoastră l-aţi formulat ca urmare a solicitării consilierilor municipali ai PDL de a susţine audienţe cu publicul în locaţii administrate de Primăria Râmnicului. Deşi v-aţi făcut un titlu de glorie din faptul că sunteţi angrenat în administraţie de 12 ani, când trebuie să dovediţi ce cunoaşteţi de fapt din acest domeniu, aveţi mari lacune. Legea 215/2001 privind administraţia publică locală şi Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali specifică faptul că pentru menţinerea legăturii cu cetăţenii, aleşii locali trebuie să susţină audienţe şi să aibă întâlniri publice periodice, iar administraţia locală are obligaţia de a înlesni acest lucru, dar credem, domnule Matei Gigi Ion, că nu aţi urmat niciodată aceste recomandări legale în 12 ani de când sunteţi consilier municipal”, se arată în comunicatul de presă amintit.

Matei răspunde

Mai mult, ei spun că, până acum, administraţiile au sprijinit astfel de acţiuni, deoarece „un ales local este membru al Legislativului local” şi că aleşii locali democrat-liberali, aşa cum greşit s-a înţeles, nu au solicitat schimbarea destinaţiilor acelor locaţii în care doresc să susţină audienţe. „Am procedat instituţional, informând municipalitatea cu privire la intenţia noastră de a ne respecta obligaţiile stipulate în lege. Avem obligaţii faţă de cetăţenii care ne-au dat votul şi vrem să le îndeplinim. Domnule Matei Gigi Ion ar fi trebuit să ştiţi că un consilier local are datoria să susţină audienţe şi să aibă întâlniri cu cetăţenii, dar, motivul acestei ignoranţe a dumneavoastră, după 12 ani de administraţie, rămâne un mister total”, mai scrie în text.

În replică, viceprimarul Matei precizează că aleşii PDL nu au înţeles mesajul său şi că ştie foarte bine Legea Administraţiei Publice Locale. „Consilierii PDL nu au înţeles mesajul meu. Eu cunosc bine legea Administraţiei Publice Locale şi cred că solicitarea este una politică. Le-am spus că pot să-şi ţină audienţele în zilele solicitate de ei în sala de audienţe a Primăriei Râmnicului şi nu în Cluburile de Pensionari să-şi facă ei campanie electorală”, a declarat vicele pesedist.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU