Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TOPUL CELOR MAI „TARI” LICEE DIN VÂLCEA

REUŞITE. An de an, cei mai buni elevi ai liceelor din judeţul Vâlcea sunt trimişi de dascălii lor la olimpiade naţionale şi internaţionale, iar ei nu i-au decepţionat niciodată. Rezultatele remarcabile obţinute de tinerii noştri de-a lungul timpului au propulsat Vâlcea în topul judeţelor cu cele mai mari performanţe în sistemul educaţional. Şi anul acesta elevii vâlceni au dominat competiţiile naţionale, dovedind un nivel ridicat de pregătire şi reuşind să obţină un număr impresionant de medalii şi premii. „Vocea Vâlcii” îşi propune, în acest număr, să facă un top al celor mai bune licee din Vâlcea, bazându-se pe rezultatele  obţinute de elevii celor mai prestigioase unităţi de învăţământ din judeţ, la olimpiadele şi concursurile naţionale.

„Lahovari” – medalia de aur

Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea se poate lăuda că are unii dintre cei mai buni elevi din judeţ şi chiar din ţară. Ei au reuşit să-i întreacă atât la olimpiade, cât şi la testele naţionale şi bacalaureat, pe elevii din judeţe ca Argeş, Bacău, Galaţi sau Arad. Tinerii au încercat să dea tot ce era mai bun din ei la limba şi literatura română, matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, pedagogie – psihologie, informatică, limba engleză, economie, sociologie şi filozofie, obţinând premii importante. Aşadar, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea ocupă primul loc în topul realizat de „Vocea Vâlcii”. Pe parcursul anului şcolar 2009-2010, elevii acestui prestigios liceu au reuşit să obţină o medalie de aur, două medalii de bronz şi două medalii de argint la Olimpiada Naţională de Matematică, premiile fiind date de Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Mai mult decât atât, ei au mai luat 2 premii speciale şi două menţiuni la Limba şi literatura română, precum şi 2 menţiuni la fizică şi o medalie de argint la informatică. Pe lângă acestea, elevii de la „Lahovari” au mai obţinut două premii speciale la istorie, o menţiune la limba franceză şi două menţiuni la geografie. La geografie, tânăra Cătălina Jugrăvescu a reuşit, în urma unui baraj, să se califice la Olimpiada Internaţională. „Sunt foarte mulţumit de rezultatele pe care le-au obţinut elevii liceului anul acesta. Meritul este în special al lor şi al profesorilor care au muncit foarte mult. Am demonstrat şi anul acesta, dacă mai era nevoie, că facem performanţă şi că elevii noştri se pregătesc la cel mai înalt nivel” – ne-a declarat directorul Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea, Constantin Drugan.

„Mircea cel Bătrân” revine în forţă

Locul doi în acest top îi revine Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea, care, după o lungă perioadă de timp, a ieşit din conul de umbră în care intrase. Anul acesta elevii acestui liceu au obţinut nu mai puţin de 13 premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale, propulsând liceul, în topul nostru, pe locul II. Astfel, ei au câştigat trei premii speciale la Limba şi literatura română, două menţiuni speciale la chimie, două medalii de argint şi trei medalii de bronz la informatică, două menţiuni la cultură civică şi o menţiune la sociologie. Deşi nu s-au dat rezultatele finale până acum, Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea se pare că este şi în topul promovabilităţii la bacalaureat, elevii ce au absolvit clasa a XII – a acolo reuşind să obţină rezultate foarte bune.

„Gib Mihăescu” din Drăgăşani, o surpriză plăcută

Surprinzător sau nu, pe locul trei al acestui top se clasează Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani, elevii trimişi la olimpiadele naţionale reuşind să obţină nu mai puţin de 9 premii. Drăgăşenenii şi-au câştigat reputaţia în ultimii ani de a fi elevi foarte buni şi conştiincioşi, care se ia cu uşurinţă la întrecere cu tineri de vârsta lor din întreaga ţară, la orice materie, surclasându-i de multe ori. Aşadar, în anul şcolar 2009-2010, elevii Colegiului Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani au luat două medalii de bronz la matematică, trei menţiuni speciale la chimie, o medalie de argint şi o menţiune la informatică şi două menţiuni la limba franceză.

Pe locul patru al acestui top se clasează Liceul de Artă din Rm Vâlcea, ai cărui elevi au reuşit să obţină şase premii: un premiu I la canto, un premiu II la nai, două menţiuni la clarinet, un premiu special la vioară şi o menţiune la creaţie vestimentară.

Locul cinci al topului este împărţit între Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Rm. Vâlcea – 3 premii şi Grupul Şcolar „C-tin Brâncoveanu” Horezu – 3 premii. Ca niciodată în ultimii ani, elevii de la „Matei Basarab” au dezamăgit prin prestaţiile lor de la olimpiade şi dacă în anii trecuţi ei se băteau cu „Lahovari” pentru primul loc, acum ei trebuie să se mulţumească cu ultimul.

1. Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea – 17 premii

2. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea – 13 premii

3. Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani – 9 premii

4. Liceul de Artă Rm. Vâlcea – 6 premii

5. Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Rm. Vâlcea – 3 premii şi Grupul Şcolar „C-tin Brâncoveanu” Horezu – 3 premii

CLAUDIA STANCIU