Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elevii vâlceni prețuiesc tradițiile milenare

Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” – Secţia Periodice Legislaţie, a găyduit o întalnire în cadrul proiectului „Tradiţiile satului vâlcean în mileniul trei” în data de 19 decembrie a.c. La manifestare au participat elevi de la şcolile din localităţile Mateeşti (însoţiţi de cadrele didactice Bogdan Deaconu, Gabriela Mesteacăn, Loredana Maria Mogoşan, Emilia Popa, Adina Şolea Mateescu, Jeanina Şandru, dar şi preotul Constantin Şandru) şi Păuşeşti-Măglaşi (coordonaţi de prof. Carmen Oprea), precum şi elevi de la Liceul „Henri Coandă”, însoţiţi de prof. Lazăr Spiridon.

În debut, au fost interpretate colinde tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă de către elevii de la Şcoala gimnazială nr. 4, coordonați de profesoarele Mihaela Perţa şi Anelis Ceausoglu

Bibliotecara Mariana Zanfir i-a întâmpinat pe elevi cu brațele deschise, mulțumindu-le lor și profesorilor coodonatori pentru că au participat la acest eveniment extrem de valorors pentru păstrarea tradițiile strămoșești. „Proiectul «Tradiţiile satului vâlcean în mileniul trei» doreşte să scoată în evidenţă tot ceea ce a fost şi este mai valoros în localităţile vâlcene pentru a perpetua şi a transmite pe mai departe aceste obiceiuri şi tradiţii frumoase, ale românilor către tânăra generaţie”, a spus bibliotecar Mariana Zanfir.