Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Andra Bică, un an de la preluarea funcţiei de inspector general al ISJ Vâlcea

Moment de bilanţ pentru inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, Andra Bică, la un an după preluarea celei mai importante funcţii din învăţământul vâlcean. Un an cu multe schimbări în bine, dar şi cu probleme ce încă mai trebuie remediate. Însă, cea mai importantă schimbare a fost aceea că imixtiunea politicului în învăţământului s-a văzut din ce în ce mai puţin, iar acest lucru dă speranţe pentru viitor.

Reamintim că, anul trecut, în data de 18 martie, la Bucureşti a avut loc concursul pentru postul de inspector general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Andra Bică promovând toate cele trei probe ale concursului: evaluarea CV-ului, evaluarea competenţelor digitale pe management educaţional (probă scrisă, test grilă) şi interviul.

Acum mai rămâne doar ca şi adjuncţii de la ISJ Vâlcea şi câţiva dintre inspectorii şcolari să ocupe funcţiile legitim, în urma promovării unui concurs şi nu prin delegaţii sau numiri nemeritate. Iar acest lucru este valabil şi pentru directorii unităţilor de învăţământ, pe care îi aşteaptă un concurs greu în această primăvară.