Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

POLIŢIA RUTIERĂ VÂLCEA: Patru şoferi prinşi beţi la volan în ultimele două zile

foto arhiva Vocea ValciiPatru şoferi au fost depistaţi conducând în stare de ebrietate pe drumurile publice din judeţul Vâlcea, în acest week-end.

Primul a fost prins în seara zilei de sâmbătă, 6 februarie 2016, când Ion C. – 41 de ani, din comuna Alunu, conducea un autoturism pe DJ 605 C – Alunu, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest rezultatul a indicat o valoare de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 6 spre 7 februarie 2016, poliţiştii au mai prinsă încă trei conducători auto beţi. Este vorba despre: Constantin A., de 23 de ani, prins pe DN 7-Bujoreni cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat; Ionel C., de 21 de ani, prins la Călimăneşti conducând autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat; Silviu V., de 28 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care a fost depistat conducând un autovehicul deşi avea o alcoolemie de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Astfel, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat, sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau cu medicamente similare acestora” – se arată în comunicatul Poliţiei Rutiere Vâlcea.