Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLIŢIA ROMÂNĂ: 28 septembrie, ziua prevenirii infracţiunilor împotriva minorilor

Poliţiştii români dau startul, începând de luni 28 septembrie 2015, unei campanii de prevenire a infracţiunilor. Până pe data de 2 octombrie, în fiecare zi se va pune accentul pe prevenirea unei anumite infracţiuni, campanie intitulându-se „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Ei bine, luni, 28 septembrie, campania va debuta cu acţiuni pentru prevenirea infracţiunilor împotriva minorilor, poliţiştii din întreaga ţară, inclusiv din judeţul Vâlcea, urmând să distribuie în unităţile de învăţământ materiale preventive.

„Poliţiştii vor continua şi în această săptămână să acorde o importanţă deosebită zonelor adiacente şcolilor.

Pe această temă, la Hunedoara, poliţiştii vor lansa proiectul „Prevenirea BULLYING-ului în liceele hunedorene”, derulat în parteneriat cu Fundaţia „Conexiuni” Deva şi co-finanţat de Consiliul Judeţean Hunedoara, proiect ce va fi implementat în municipiile Hunedoara şi Petroşani, în perioada octombrie – decembrie 2015.

Proiectul este o continuare a unei „bune practici” realizate deja de poliţiştii din structura de prevenire a criminalităţii, în perioada mai – iunie 2015, în municipiul Deva, sub sloganul „BULLYnă albă pentru toleranţă”, în care au fost formaţi 25 de tineri, 174 de profesori şi 27 de părinţi cu privire la consecinţele grave şi manifestările cyberbullying-ului în rândul adolescenţilor” – se arată în comunicatul IGPR.