Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MUNIŢIE rămasă neexplodată la ŞTRANDUL din OSTROVENI!

Angajaţii firmei ce execută lucrările la Baza de Agrement din Ostroveni au chemat de urgenţă pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea în momentul în care au găsit muniţie rămasă neexplodată.

Incidentul a avut loc duminică, 19 iulie 2015, în jurul orei 16.30, când muncitorii executau săpături la unul dintre bazinele Ştrandului din Ostroveni, bazin care încă nu a fost dat în folosinţă. Oamenii au descoperit un proiectil exploziv calibrul 75 mm şi au cerut imediat ajutorul pirotehniştilor.

Muniţia rămasă neexplodată a fost ridicată, transportat şi depozitat în siguranţă de către echipa pirotehnică, urmând ca ea să fie distrusă într-un poligon special amenajat.

„În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite: nu vă jucaţi cu asemenea componente! Nu o mişcaţi! Nu o atingeţi! Nu o loviţi ! Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente! În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere” – sunt sfaturile specialiştilor de la ISU Vâlcea.