Acasă Eveniment 263 de cutremure în mai puţin de o lună în Galaţi

263 de cutremure în mai puţin de o lună în Galaţi

Numărul cutremurelor produse în zona Galaţi a ajuns la 263, începând cu data de 23 septembrie 2013, de când a avut loc primul fenomen seismologic în această regiune. În ziua de 11 octombrie (până la ora locală 14,00) au fost înregistrate patru cutremure în zona Galaţi, cu magnitudini cuprinse între 1,1 şi 1,5 grade pe scara Richter. Până la acea dată, numărul total de evenimente semnalate în zonă, începând cu 23 septembrie a.c., a ajuns la 263.

„Având în vedere că situaţia actuală existentă în zona Galaţi nu mai prezintă schimbări importante sau aport de informaţii noi de la o zi la alta, INCDFP va publica un raport doar dacă situaţia o impune din nou. Săptămâna viitoare va fi publicat un prim raport bazat pe informaţiile şi analizele efectuate de către INCDFP”, menţionează Institutul Naţional de Fizică a Pământului .

Directorul ştiinţific al INFP, Mircea Radulian, a precizat că nu pot fi făcute corelaţii nici între activitatea seismică din zona Vrancea (est) şi cea din judeţul Galaţi, deoarece se are în vedere diferenţa mare de adâncime şi de distanţă dintre cele două zone, precum şi diferenţele tectonice care există între acestea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.