Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

“LOJA CHITARELOR” la Râmnicu Vâlcea

Cu 30 de ani în urmă, Viorel Cordoş, chitarist împătimit, a început să colecţioneze chitare. Când a constatat că nu mai are unde să păstreze cele aproape 300 de piese, s-a gândit să caute un spaţiu mai generos şi aşa a luat naştere Muzeul chitarelor.

Colecţia sa a ajuns la impresionantul număr de 400 de instrumente muzicale care au fost expuse în muzee din ţară şi străinătate.

Trecând prin Râmnicu Vâlcea a fost plăcut impresionat de oraşul cochet, dar curat, precum şi de cele două tunuri care stau parcă să păzească clădirea Muzeului de Istorie a României, de pe strada lungă, aşa cum numeşte artistul bulevardul Calea lui Traian. S-a oprit, a intrat şi la propunerea de a expune colecţia sa de chitare, directorul Muzeului, Claudiu Tulugea nu a stat pe gânduri şi i-a oferit spaţiu pe simezele muzeului.

Sub genericul „Loja Chitarelor”, Viorel Cordoş a adus la Râmnicu Vâlcea aproape jumătate din cele peste 400 de piese din inedita sa colecţie.

La Muzeul de Istorie a României din Râmnicu Vâlcea pot fi admirate obiecte muzicale precum lăute, viori, cobze, care datează de la 1800 şi provin din Rusia Ţarista, Germania, Austria, S.U.A. şi Africa. Trei dintre chitarele expuse au autograful membrilor formaţiei Uriah Heep, însă cea mai preţioasă piesă pentru artist este chitara pe care a primit-o de la tatăl său.

Inedita colecţie şi fascinantele poveşti ale instrumentelor muzicale prezente în colecţia “Loja Chitarelor” pot fi admirate până la sfârşitul lunii februarie.

LERIDA CARP