Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BRACONIERI prinşi pe râul OLT cu SETCI şi PARAŞUTE!

Jandarmii din Vâlcea au pornit din nou în căutarea braconierilor de pe râul Olt. La sfârşitul acestei săptămâni, oamenii legii au organizat o razie în zona localităţilor Orleşti şi Drăgăşani, la solicitarea inspectorului piscicol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Mehedinţi – Filiala Oltenia.

Cu această ocazie, ei au depistat doi bărbaţi care pescuiau ilegal în apele râului Olt, cu ajutorul unei bărci pneumatice şi trei plase de pescuit de tipul setcă monofilament.

Era în jurul orei 15:00, când jandarmii i-au prins pe Alexandru P. şi Constantin V., ambii din Drăgăşani, întinzând dintr-o barcă mai multe plase tip setcă în râul Olt. „Jandarmii au intervenit şi i-au invitat la mal pe pescari care le-au spus jandarmilor că nu deţin licenţă de pescuit şi că ştiu că plasele pe care le folosesc la pescuit sunt interzise la deţinere. Acestora le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament faptă prevăzută şi pedepsită de art. art. 64, lit. k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura.

Uneltele folosite la săvârşirea faptei (3 setci monofilament de aproximativ 120 m, având ochiurile de 1,6 cm X 1,6 cm şi o barca pneumatică inscripţionată KINGFISHER prevăzută cu două vâsle din lemn confecţionate artizanal) au fost ridicate în vederea confiscării şi au fost predate inspectorului piscicol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Mehedinţi – Filiala Oltenia. Actele de constatare au fost înaintate poliţiştilor din cadrul Poliţiei Drăgăşani pentru continuarea cercetărilor” – susţine purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Cosmin Iordache.

De altfel, în aceeaşi zi, jandarmii au mai depistat un bărbat în zona barajului CHE Băbeni, care pescuia ilegal. În jurul orei 16:30, Nicolae T., din localitatea Oteşani, a fost prins în flagrant în timp ce, de pe malul drept al râului Olt, la aproximativ 100 de metri în amonte de barajul CHE Băbeni, pescuia cu ajutorul unei undiţe pe care avea montată o plasă monofilament tip paraşută de 2 X 2 m cu ochiuri de 3,5/3,5 cm. Şi pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal, iar uneltele de pescuit i-au fost confiscate.