Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Am ajuns o colonie?

Motto: După ce Dumnezeu a creat România, Sfântul Petru îi zice: – Doamne, nu le-ai dat prea multe? Ape, munţi, dealuri, câmpii, aur… – Hmm, cred că ai dreptate. Dar stai să vezi ce conducători le dau!

Un nou scandal politic se prefigurează şi el va începe săptămâna viitoare: preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu şef la SIE. Nominalizarea acestuia pentru al doilea mandat în fruntea SIE vine pe fondul plecării temporare a premierului Victor Ponta din fruntea Guvernului, unde este înlocuit de Gabriel Oprea. Iohannis i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens.

Goana după funcţii a lui MRU este bine cunoscută. Acest oportunist nu pleacă niciodată de lângă cei care pot să-i ofere o funcţie. Când apare el, încep transformări importante, pentru că el aşa îşi obţine funcţiile: promite că face ce i se zice. Ce-l califică pentru acest post extrem de specializat? Una este să fii ambasador sau ministrul apărării, pentru că, de fapt eşti un politician care negociază ceva, un birocrat şi alta este să devii “spion şef” în afara graniţelor ţării. Şef peste un “serviciu” care “proiectează” şi “execută”, o primă mână în “operaţia pe cord deschis” şi, ca atare, nu e un simplu birocrat.

Primul de la PSD care a sărit ca ars când a auzit de nominalizare a fost tata socru (Ilie Sârbu), care a scos şi o perlă juridică spunând că “e ilegală numirea”. Cel care a preluat din zbor perla juridică şi a transformat-o în briliant constituţional a fost renumitul Gheorghe Iancu, fostul avocat al poporului, care, din funcţia ce o ocupă a făcut o sesizare în favoarea lui Adrian Năstase adresată CCR, în anul 2012, cu puţin înainte de lovitura de stat. Sesizarea, dacă ar fi fost admisă, l-ar fi scăpat pe viitorul N0049 de dosarul Trofeul Calităţii şi de condamnarea cu executare ce se întrevedea la orizont. Iată oamenii!

MRU are o calitate esențială pentru Klaus Iohannis: este vorbitor de limba germană, la fel ca Mihalache și Hellvig. Aici poate fi adăugat și Predoiu, despre care încă nu s-a aflat ce limbă vorbește. Pentru un preşedinte anti-comunist declarat, ca Iohannis, cooptarea în calitate de consilier a lui Mihai Răzvan Ungureanu şi nominalizarea lui pentru funcţia de şef al SIE (în 1985, o tânără speranţă a nomenclaturii comuniste când publica în “Scânteia tineretului” un călduros omagiu tovarăşului Nicolae Ceauşescu), pare cel puţin nepotrivită. Iohannis a anunţat că va edifica un mare muzeu al comunismului în România. Va avea un stand şi pentru nominalizatul său şi pentru vibrantele sale mesaje întru apărarea tezelor Congresului al XIII-lea al PCR, aşa cum apar în articolul menţionat?

În 2012, liberalii din USL îl dădeau jos pe Ungureanu, convinşi fiind că este un PDL-ist rău, trădător… de toate. În 2015, aceiaşi liberali, fuzionând cu PDL, îl vor înapoi pe Ungureanu că e bun, cel mai bun… de toate. Oare adevăraţii liberali, din familii vechi, recunoscute pentru doctrina lor au ajuns marionetele celor pe care-i huleau până la fuziune? Uite aşa a dispărut şi istoricul PNT prin uniri cu oportunişti de moment. Poate istoria se repetă şi venerabilul Quintus se ajunge fără glorie în uitare.

Problema esenţială de abordat este ca şefia SIE să revină unei persoane necompromise, capabilă şi hotărâtă să urmărească obiectivele prevăzute în legea de organizare şi funcţionare a SIE. Rolul nefast jucat de un fost şef SIE (Meleşcanu), evidenţiat cu pregnanţă în contextul mai larg al alegerilor prezidenţiale, în susţinerea unui candidat iresponsabil şi antidemocratic ca Victor Ponta, al cărui îndrumător din umbră continuă să fie, nu trebuie repetat. Eforturile Justiţiei/DNA-SRI de combatere a corupţiei şi subminării intereselor fundamentale ale României de către o clică transpartinică profund coruptă, coagulată în jurul PSD, nu trebuie stânjenite de o conducere politică a SIE neverificată şi neagreată de partenerii noştri europeni şi NATO.

Este foarte posibil ca bietul Johannis să nu aibă nici o vină în această nominalizare. Probabil a primit-o în plic şi nu a avut ce face. Doar nici el nu a fost ales cu aportul diasporei; ca o colonie ce suntem ni se spune mereu ce să facem. Ni se dă doar iluzia că votul nostru contează. S-a văzut contrariul.

P.S.: Junele Ungureanu, după epoca osanalelor socialiste, a plecat la studii rabinice la Oxford. Acolo s-a frecat de coate cu globaliştii, viitorii politicieni anglo-saxoni de la Rhodes Scholarship, elitişti care cred că lumea contemporană trebuie neapărat condusă de ei deoarece ceilalţi sunt prea tâmpiţi să se conducă singuri. Imediat întors în ţară, a fost numit secretar la externe, apoi ministru, şef la SIE şi culmea tupeului, Prim Ministru. Cine l-a tras de urechi în sus pe acest domn? Băsescu, iar acum, Johannis îl cocoaţă din nou la SIE! Ce concluzie putem trage din cariera junelui? O concluzie foarte gravă pentru poporul român! Preşedinţii României sunt slugi ale oligarhiei occidentale şi primesc ordine de la străini, numind în funcţii cheie pe protejaţii occidentalilor. Este o ruşine!