Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlceanul Bogdan Badea, încă cinci luni în fruntea Hidroelectrica

Producătorul de energie electrică verde Hidroelectrica, cea mai mare companie de la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a informat acţionarii că, în cadrul şedinţei din 3 octombrie 2023, Consiliul de Supraveghere a hotărât numirea lui Bogdan Badea în funcţia de membru provizoriu al directoratului societăţii şi preşedinte al directoratului (director general – CEO) pentru un mandat de încă cinci luni, începând cu 7 octombrie 2023.

Alţi patru membri ai directoratului au primit prelungiri de cinci luni ale mandatelor de membri provizorii în cadrul directoratului Hidro: Cristian Vlădoianu (director administrativ – CAO), Marian Bratu (director operaţional – COO), Răzvan Ionuţ-Pataliu (director resurse umane – CHRO) şi Andrei-Dominic Gerea (director financiar – CFO).

Mandatele durează astfel până la începutul lei martie 2024 „sau până la desemnarea unor noi membri ai Directoratului Hidroelectrica selectaţi în condiţiile prevăzute de OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 111/2016, dacă selecţia se finalizează înainte de termenul menţionat”, reiese dintr-un raport de la BVB.

Hidroelectrica a raportat un profit net de patru miliarde de lei în S1/2023, plus 46% faţă de perioada similară de anul trecut, şi venituri de şapte miliarde de lei, în urcare cu 42%. Acţiunile H2O s-au apreciat cu 5% în ultima lună, pe un rulaj de 392,5 milioane de lei şi o capitalizare de 53 de miliarde de lei.