Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

UE a decis: Centrale termice MAI SCUMPE pentru români

Începând cu data de 25 septembrie 2015, intră în vigoare o directivă europeană conform căreia în România trebuie să fie scoase la vânzare doar centrale termice cu condensare, care sunt cu 50% mai scumpe decât cele care există în acest moment pe piață.

Directiva europeană precizează că pe piața românească se vor vinde doar centrale termice cu condensare, care sunt mai puțin poluante, dar și mai scumpe. În timp ce o centrală termincă normală are un preț de 2.000, una care respectă noile reglementări UE poate ajunge și la 7.000 de lei.

Specialiștii avertizează că aceste modificări vor avea un impact semnificativ asupra românilor pentru că, în acest moment, în România, sunt în jur de 1,5 milioane de familii care se încălzesc cu centrale termice.

Mai mult, nu doar că românii vor fi obligați să achiziționeze centrale mai scumpe, ci mai trebuie să plătească și o nouă taxă. De la 1 ianuarie 2016, cei care au o centrală termică vor trebui să își monteze deasupra blocurilor coșuri de inox și să plăteacă o taxă de 30 de lei/gigacalorie.