Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim continuă procesul de integrare

Oltchim a achiziționat instalația de Oxigen-Azot de pe platforma petrochimică de la Arpechim Pitești

Oltchim SA a finalizat în data de 09.05.2011 negocierile cu reprezentanții OMV Petrom pentru achiziția activelor aferente Instalației de oxigen-azot de pe platforma petrochimică Arpechim Pitești. Instalația asigură necesarul de azot, oxigen și aer comprimat pentru petrochimie, iar achiziționarea ei va asigura independența furnizării de utilități în cadrul Diviziei Petrochimice Bradu.

În urma semnării contractului de vânzare-cumpărare, Oltchim a achiziționat Instalația de producție oxigen-azot și terenul aferent acesteia, valoarea tranzacției ridicându-se la 1,6 milioane lei. Tranzacția încheiată vizează transferul instalației de oxigen-azot cu 3 linii de fabricație LINDE pe o suprafață construită de  aproximativ 5.000 mp și a terenului intravilan în suprafață totală de 21.000 mp.

„Achiziția instalației de oxigen-azot face parte din procesul de integrare a Oltchim cu petrochimia de pe platforma de la Pitești. Instalația va asigura independența furnizării de utilități în cadrul Diviziei Petrochimice Oltchim în condiții de preț mai avantajoase care vor duce la optimizarea costurilor de producție”, a declarat Constantin Roibu, directorul general al Oltchim.

Biroul de presă Oltchim SA