Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tatăl omului de afaceri Corneliu Barbu, de la Casa Oltenească, a fost păcălit cu 700 de milioane de lei vechi

Nu mai este o noutate că zeci de bătrâni din Vâlcea au căzut în „plasa” escrocilor, fiind înşelaţi prin „Metoda accidentul” cu zeci sau chiar sute de milioane de lei vechi. De departe cel mai păgubit dintre cei păcăliţi este un fost preot din localitatea Amărăşti, Ion Florescu, tatăl adoptiv al omului de afaceri Corneliu Barbu, cel ce deţine pensiunea/restaurant Casa Oltenească (cunoscut în Vâlcea ca Barbu de la kilometrul 7).

Bătrânul preot de 93 de ani a fost înşelat cu imensa sumă de 70.000 RON, adică 700 de milioane de lei vechi. Totul s-a întâmplat în seara de 16 noiembrie a.c., când bărbatul a fost contactat de unul dintre infractori care i-a spus că nepoata lui a fost victima unui accident şi are nevoie de o sumă mare de bani. Între timp, la poarta bărbatului a ajuns cel de-al doilea escroc, care a ridicat suma de 700 de milioane de lei vechi. Suma a fost intens negociată, pentru că bătrânul deţinea în casă peste 1,5 miliarde lei vechi, însă nu a vrut să îi dea pe toţi. Infractorii s-au mulţumit pentru început cu ce le-a dat bătrânul, iar când au revenit, ei şi-au dat seama că Ion Florescu descoperise că a fost păcălit şi sunase deja la poliţie.

„Chiar m-am mirat că le-a dat infractorilor atât de repede banii, pentru că el, de obicei, este un om chibzuit. Sigur, nu mă miră că avea în casă o sumă atât de mare de bani, pentru că are pensie destul de mare, locuieşte singur şi cheltuieşte doar pe traiul de zi cu zi. El a fost preot la Parohia din centrul comunei şi s-a pensionat destul de târziu, după 60 şi ceva de ani de activitate. Îmi pare rău că, din câte am înţeles, nu şi-a putut recupera suma cu care a fost păcălit, dar bine că nu le-a dat toţi banii din casă” – ne-a declarat primarul comunei Amărăşti, Constantin Drăghici.

CITIŞI ŞI: VIDEO: IATĂ cine sunt ESCROCII care au înşelat prin „METODA ACCIDENTUL” cu peste 1,1 miliarde lei vechi