Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Profesorul bătăuș de la Drăgășani a fost dat afară din învățământ

FĂRĂ PRECEDENT. Consiliul de administrație al Grupului Școlar ” I.C. Brătianu” din Drăgășani a decis să-i desfacă contractul de muncă profesorului de geografie Ion Criveanu. Este primul caz de acest gen din județ, cadrul didactic fiind sancționat după ce în anul 2006 și în 2011 a agresat fizic trei elevi din unitatea de învățământ.

Cazul profesorului de geografie de la Grup Școlar ” I.C. Brătianu” din Drăgășani, Ion Criveanu, revine în actualitate. Asta după ce anul trecut, în luna iunie, profesorul de geografie a agresat fizic două eleve, dându-le cu capul de bancă și bătându-le cu pumnii și picioarele până le-a umplut de vânătăi și zgârieturi. Trebuie să menționăm că incidentul de anul trecut cu cele două eleve nu este primul în care a fost implicat profesorul de geografie, acesta fiind acuzat în anul 2006 că a bătut un elev cu parul.

Acum însă, la o perioadă mare de timp după agresiunile sale, cadrul didactic de la Drăgășani a fost, în sfârșit, scos din sistem. La ultima sa conferință de presă, inspectorul șicolar general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Gabriela Ene, a declarat că lui Ion Criveanu i-a fost suspendat dreptul de a mai preda la orele de curs până se va soluționa cazul ce se află pe rolul instanței. Decizia de desfacere a contractului de muncă a profesorului de geografie a fost luată de consiliul de administrație al Grupului Școlar ” I.C. Brătianu” din Drăgășani, în baza art. 280 „alin. 2, litera ” f” din Legea Educației. ” Decizia a fost luată pentru încălcarea normelor de comportare în unitate. Așa cum era de așteptat, Ion Criveanu a dat în judecată consiliul de administrație al unității de învățământ și acum așteptăm decizia instanței. Este primul caz de acest gen din județul nostru, până acum niciun alt profesor nu a mai fost scos din sistem prin desfacerea contractului de muncă” „ne-a declarat , inspectorul șicolar general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Gabriela Ene.

CLAUDIA STANCIU