Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O tânără a fost arestată pentru trafic de droguri de risc

INFRACȚUNI. Vâlceanca Ana Maria Persu, angajată de trei ani la o agenție a băncii Raiffeisen din Craiova, este acuzată de anchetatori că producea și comercializa cannabis. În ” afacere” , ea și-a implicat și fratele, Dan Alexandru Persu, dar și un prieten, Bogdan Nicolae Mavrea (fiul unui fost milițian vâlcean, acum pensionar). Tinerii, originari din zona Horezu, sunt cercetați pentru săvâr șirea infracțiunii de trafic  de droguri de risc. În mod gre șit, mass media națională leagă existenta lor, dar și fapta reprobabilă comisă, de comuna Măldărăști. Și nu întâmplător…   

Vineri, 17 februarie a.c., o tânără din Sinești a fost arestată pentru trafic de droguri de risc. Potrivit procurorilor DIICOT Craiova, Ana Maria Persu, de 26 de ani, a înființat o cultură de cannabis pe raza localității vâlcene, drogurile produse fiind comercializate în municipiul Craiova. Femeia mai avea doi complici, printre care și fratele ei Dan Alexandru Persu „25 de ani, dar și Bogdan Nicolae Mavrea „23 de ani. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) „Serviciul Teritorial Craiova au efectuat, la sfârșitul acestei săptămâni, două percheziții la Craiova și la Măldărăști, la casa parintească a tatălui arestatei. La locuința din Craiova a Anei Maria Persu  – domiciliul ei stabil – a fost găsită cantitatea de aproximativ 500 grame de cannabis. Inițial, oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore a presupusei traficante și măsura obligării de a nu părăsi localitatea față de ceilalți doi învinuiți. Ulterior, magistrații Tribunalului Dolj au decis arestarea preventivă a femeii pentru o perioadă de 29 de zile, avocații acesteia făcând recurs la decizie. ” Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Persu Alina-Maria, pe o perioadă de 29 zile , începând de la data de 18.02.2012 , până la data de 17.03.2012, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpată de luare a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea. Cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunțare. Pronunțată în șiedința publică de la 18.02.2012, ora 15:45″ „se arată pe site-ul Tribunalului Dolj. Ana „Maria Persu, Dan Alexandru Persu și Bogdan Nicolae Mavrea sunt cercetați pentru săvâr șirea infracțiunii de trafic  de droguri de risc, prevăzută de articolul 2, alin. 1, din Legea nr. 143/2000.

” Nu e nicio cultură de cannabis la Măldărăști” „susține șieful Poliției Horezu

Șeful Poliției Horezu, comisar „șef Nicolae Sărdărescu, a dorit să nege informațiile conform cărora ar exista o cultură de cannabis în județul Vâlcea, în localitatea Măldărăști. El a confirmat faptul că vineri, la casa bunicilor Anei Maria și a lui Dan Alexandru Persu au avut loc descinderi, la care au participat și polițiști ai Secției Orășenești Horezu, dar susține că nu s-a găsit absolut nimic și cu atât mai puțin o plantație de cannabis. ” La Măldărăști, procurorii DIICOT Craiova nu au găsit absolut nimic. De fapt, tânăra locuiește în municipiul Craiova iar părinții săi au domiciliul stabil în comuna Sinești și nu la Măldărăști, cum eronat se spune peste tot. Procedura i-a obligat să facă descinderi și la casa bunicilor învinuiților, însă nu au găsit nicio plantație de cannabis, după cum s-a specificat și în procesul-verbal. Drogurile au fost găsite la locuința Anei Maria Persu, din Craiova, acolo unde erau, de altfel, și comercializate. Cei doi frați Persu locuiau de mulți ani la Craiova, locul unde și-au făcut și studiile și unde erau angajați. Ei nu veneau în zona Măldărăști sau Sinești decât câteva zile pe an, în concediu, dar foarte rar se întâmpla acest lucru” „ne-a declarat comisarul „șef Nicolae Sărdărescu, șieful Poliției Orășenești Horezu.

CLAUDIA STANCIU

PRECIZARE:

Ana Maria și Dan Persu s-au născut în comuna Sinești, unde au domiciliul și parinții lor. În comuna Măldărăști se află doar casa parintească a tatălui lor, doctorul Aurel Persu – directorul ” Spitalul Săracilor” din sudul județului Vâlcea – Sinești. Cei doi tineri nu au mai trecut de 12 ani prin Măldărăști sau, dacă au făcut-o, a fost sporadic, cu ocazia unor evenimente aniversare.  Afirmațiile despre existența unei culturi de canabis la Măldărăști este tendențioasă, calomniatoare și servește unor interese  naționale de neconceput. Introducerea numelui vicepreședintelui Consiliului Județean Vâlcea – Dumitru Persu – unchiul tinerilor, în acest reprobabil eveniment, este de natură politică, urmărindu-se scopuri persusive si mârlănești, vizând instituția administrativă la care lucrează și partidul din care face parte. Nu există nici o legătură logică și legică, între capra care sare masa și iada care sare casa. Rudele și colegii de serviciu ți-i impune Dumnezeu. Cine are de înțeles, înțelege!

ROMEO POPESCU – redactor șief