Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deși este actul de înștiințare și învestire a instanței / Procesul fostului prim-procuror Trancă a fost suspendat din lipsa rechizirectoriului

JUSTIȚE. Următorul termen de judecată în dosarul în care sunt implicați fostul prim-procuror Teodor Trancă și omul de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu a fost stabilit de instanța Curții de Apel Ploiești pentru data de 11 iulie 2011.

La începutul acestui an, din celebrul dosar ” Dobrișan „Ciogescu” a disjuns o nouă cauză în care era implicat nimeni altul decât, pe atunci, prim-procurorul județului Vâlcea, Teodor Trancă. Acesta era anchetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Pitești, încă din luna noiembrie a anului 2010, fiind acuzat de infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată. În acela și dosar, mai sunt acuzați pentru cumpărare de influență, în formă continuată, omul de afaceri Ovidiu-Eugen Ciogescu, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea și Ramona Elena Păuna, care este acuzată de mărturie mincinoasă. Ulterior, la data de 5 februarie 2011, Teodor Trancă a fost suspendat din funcția de prim-procuror al județului Vâlcea la decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), fiind trimis în judecată în dosarul penal nr. 462/42/2011. Primul termen a avut loc în data de 10 februarie 2011, la Curtea de Apel Pitești, pentru ca mai apoi Înalta Curte de Casație și Justiție să strămute procesul la Curtea de Apel Ploiești.

Așadar, primul termen de judecată la Ploiești a avut loc în data de 17 iunie a.c., judecătorii prahoveni amânând cauza pentru lipsa de procedură a inculpatului Ovidiu Eugen Ciogescu, dar și din lipsa rechizitoriului de urmărire penală. Lipsa rechizitoriului este cât se poate de bizară, din moment ce niciun dosar penal nu poate fi trimis în judecată fără acest act. Rechizitoriul este actul de sesizare și învestire a instanței de judecată, procurorul ce l-a întocmit solicitând instanței tragerea la răspundere penală a inculpatului, apreciind că din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă vinovăția inculpatului.

În final le reamintim cititorilor noștri că Teodor Trancă a fost citat la DNA Pitești la jumătatea lunii noiembrie 2010, ocazie cu care a petrecut câteva ore la sediul instituției, după ce procurorii au făcut perchiziții la domiciliul său din Râmnicu Vâlcea. Tot atunci, procurorul sublinia faptul că este nevinovat, explicând penibilitatea situației în care se află. CLAUDIA STANCIU