Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cel mai gras om din Vâlcea a fost ajutat să iasă din spital de pompieri

” La aproape 300 de kilograme

OBEZITATE MORBIDĂ. Un bărbat de aproape 300 de kilograme s-a prezentat zilele trecute la Urgențe. Din cauza sutelor de kg în plus, bărbatul a dezvoltat o insuficiențăcardiacă care îi pune în continuare viața în pericol. După câteva zile de internare el a fost trimis acasă, urmând ca pe viitor săse interneze într-o clinică de specialitate pentru a slăbi. Din cauza greutății sale, pompierii au fost chemați pentru a-l transporta pe bărbat acasă.

Săptămâna trecută, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Vâlcea, ambulanța a transportat un bărbat care se afla în stare gravă. Este vorba despre Cristian că pățânescu, de 54 de ani, din comuna Frâncești, care suferea de afecțiuni de naturăcardio-vascularădestul de grave. Acest lucru se datoreazăfaptului ca omul cântărește circa 300 kilograme, iar obezitatea morbidăîi pune viața în mare pericol. A fost nevoie de două tărgi mobile pentru a așeza bolnavul, iar procedurile medicale au fost destul de greoaie din cauza lipsei de mobilitate a acestuia. De altfel, de un an de zile, omul nu s-a mai ridicat din pat, depinzând de familie pentru toate cele necesare. „Avem un pacient destul de tânăr, de 54 de ani, care suferăde fenomene de insuficiențăcardiacă , însă problema sa cea mai gravăeste obezitatea morbidă, el cântărind aproape 300 de kg. I-am administrat antibiotice și l-am stabilizat. Acum va merge acasăpentru recuperare, urmând apoi săse interneze într-o clinică de specialitate pentru a rezolva problema obezității. Trebuie consultat de un medic specialist endocrinolog care săîl îndrume că tre o dietăcare săîl ajute săscape de kilograme, pentru că în ciuda greutății sale bărbatul nu mănâncă mult”, a declarat șeful UPU, doctorul Florin Nicolae.

După trei zile în care a stat internat sub atenta supraveghere a medicilor, Cristian că pățânescu a fost externat. În momentul externării, starea sa era bună, acesta fiind reechilibrat. Medicul de familie va avea sarcina de a-l monitoriza cu mare atenție pentru a constata dacă apar modifică ri în starea sa de sănătate și de a-l trimite la spital ori de câte ori este cazul. Problema a fost însă cu transportul pacientului înapoi acasă. Medicii au decis săsolicite sprijin, dat fiind faptul că infirmierii și brancardierii nu puteau să-l așeze în ambulanță, ținând cont de greutatea corporalăa acestuia. Astfel, au cerut ajutorul pompierilor militari din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”General Magheru” al județului Vâlcea. La scurt timp aceștia au fost prezenți la fața locului, însă mai era o problemă: bărbatul nu încă pea pe targa ambulanței, astfel că vreme de mai multe minute personalul ambulanței s-a chinuit săo desfacă După care au adus mai multe saltele pentru a încerca săcreeze un spațiu cât mai confortabil pentru pacient pe parcursul transportului. Într-un final, cu ajutorul a zeci de pompieri, asistenți, infirmieri și brancardieri, Cristian că pățânescu a fost urcat în ambulanțăși transportat acasă. Bineînțeles, echipajul de pompieri prezent la spital a însoțit salvarea până la domiciliul pacientului pentru a ajuta la transportul bolnavului chiar până în dormitor, evitând astfel ca pacientul săfie rănit în timpul transportului.