Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VEZI AICI câte locuinţe ANL vor fi construite în VÂLCEA

Agenţia Naţională pentru Locuinţe are în execuție peste 1.000 de apartamente la nivel național. Cele mai multe proiecte în derulare sunt în Bistrița (138 de locuințe), Vâlcea (134 de locuințe) și Focșani (104 locuințe).

Potrivit unei sinteze publicate de economica.net, lista județelor în care ANL construiește, în acest moment, este completată de Satu Mare (Carei – 58 de locuințe), Botoșani (Săveni – 19 locuințe), Neamț (Pipirig – 32 de locuințe), Vaslui (Huși – 60 de locuințe), Sibiu (Sibiu – 88 de locuințe), Brașov (Săcele – 38 de locuințe, Zărnești – 20 de locuințe), Mehedinți (Dr. Turnu Severin – 60 de locuințe), Vâlcea (Râmnicu Vâlcea – 105 locuințe, Drăgășani – 29 de locuințe), Teleorman (Roșiorii de Vede – 24 de locuințe), Dâmbovița (Titu – 56 de locuințe, Aninoasa – 11 locuințe), Brăila (Brăila – 31 de locuințe), Tulcea (Tulcea – 60 de locuințe, Baia – 24 de locuințe), Constanța (Murfatlar – 24 de locuințe).

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) alocă pentru acest an un buget de 22,2 milioane de euro pentru construcţia de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, potrivit planului strategic al ministerului.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

Locuințele pentru tineri sunt construite prin ANL și dupa finalizarea lucrărilor sunt predate primăriilor în vederea repartizării. De asemenea, tinerii care au împlinit 35 de ani pot primi repartiții în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.

Terenurile pe care se construiesc locuințele în regim de închiriere și utilitățile sunt asigurate de către primării.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.