Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

GIGI MATEI: Râmnicu Vâlcea se transformă în şantier

Primarul interimar explică cum se va circula în centrul municipiului dar şi care sunt planurile pentru anul viitor
Primarul Râmnicului, Ion Gigi Matei, le explică locuitorilor oraşului cum se va circula în centru în momentul în care vor începe lucrările de modernizare, de ce este util pasajul pietonal subteran de la Cozia şi de ce există un excedent bugetar mare pentru anul 2014. Dar iată ce spune Matei…

…despre modernizarea centrului

„Sunt câteva modificări în ceea ce priveşte întreruperea circulaţiei din centrul Râmnicului din momentul din care vor începe lucrările de reamenejare. Oamenii ne-au rugat să-i informăm şi să reamintim de câte ori se poate. În primul rând traficul o să fie deviat pe străzile paralele, pe Strada Carol şi pe Strada General Magheru. Este o situaţie impusă, ştiu că o să fie neplăceri pentru conducătorii auto şi pentru locuitorii din zona centrală. Mai departe, cei care folosesc zona de lângă Tribunal, Apavil, Direcţia de Impozite şi Taxe vor putea parca în zona centrală, în sectorul de pe Calea lui Traian, între sensul giratoriu şi şantier care se va transforma în parcare. De asemenea, în faţa magazinului Cozia o să fie parcare pe tot parcursul desfăşurării lucrărilor. Din punct de vedere al parcărilor nu o să fie probleme. Mai departe, intersecţia dintre General Magheru şi Calea lui Traian o să fie semaforizată. Am încercat să facem un sens giratoriu din balize, l-am şi montat dar nu a funcţionat şi a trebuit să trecem la varianta cu semafor, pentru o semnalizare sigură.”

…despre pasajul pietonal de la Cozia

„Am văzut acel comunicat, nemulţumirile domnului Rădulescu, cum că nu avea rost să facem în acest proiect şi pasajul pietonal, că va dura ani de zile, că este inutil, aşa cum s-a întâmplat cu Pasajul Tudor Vladimirescu. Eu vă spun doar atât, dacă Romeo Rădulescu nu este întrebat nimic de jurnalişti, aşa cum se întâmplă în ultima perioadă, găseşte el subiecte. Vâlcenii ştiu foarte bine că este nevoie de pasaj. Face o comparaţie cu pasajul Vladimirescu deşi ar fi trebuit să tacă, ştie foarte bine în ce stare a lăsat proiectul ca şi proiectare şi mai ales ce constructor a fost desemnat să se ocupe. A mai împrăştiat hârtii prin oraş, atât în colegiul dânsului dar a trecut şi podul şi spune că e „al dumneavoastră deputat”, deşi acolo este parlamentar celălalt deputat, e drept că-l cheamă tot Rădulescu. Probabil nu e vina lui, este a celor care au împrăştiat fluturaşii, au trecut podul fără să ştie care e graniţa dintre colegii. Asta se întâmplă când nu ai de lucru, îţi faci”

…despre alimentele gratuite

„Nu au sosit alimentele. Nu au venit la nicio primărie. Se strâng cetăţenii pentru a intra în posesia lor, dar sunt probleme cu furnizorul. Licitaţia a fost organizată de Prefectură, nu avem nicio vină. Suntem pregătiţi să le primim şi să le distribuim, dar încă nu au venit. Avem promisiunea că vor veni repede măcar o parte dintre ele şi le vom distribui repede.”

…proiecte de viitor

„Pe 29 decembrie vom avea şedinţa ordinară a Consiliului Local. Vom avea câteva proiecte importante pe ordinea de zi. O să fie şi execuţia bugetară a anului 2014, cu rezultate aparent lipsite de multe realizări. Avem un excedent mare, de aproximativ 30 de milioane de lei. O să dau explicaţia şi cu prilejul dezbaterii publice pentru bugetul anului viitor. Am tratat bugetul pe acest an ca şi pe o execuţie multianuală, având în vedere că peste 70% din proiecţia pe 2015 îmi era cunoscută, asta pentru că ştiu ce ne aşteaptă anul viitor, un an cu un număr record de proiecte europene care necesită sume importante pentru cofinanţare. Am făcut un calcul şi ne trebuiesc 36 de milioane de lei, 360 de miliarde, am desfăşurătorul pe fiecare proiect: Baza de Agrement, Zăvoiul, Zona Centrală şi Blocurile de Locuinţe. Sunt sigur că o să apară mulţi cârcotaşi care vor spune că nu am fost stare să cheltuim banii dar eu şi profesioniştii de aici ştiu că situaţia este alta că am ţinut cum am putut mai bine de bani pentru avem nevoie de bani pentru anul 2015”.