Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şcoala „Dumitru Bădescu” din Olăneşti aniversează 100 de ani de existenţă

SĂRBĂTOARE. În data 17 septembrie 2012, Şcoala „Dumitru Bădescu” va împlini 100 de ani de la înfiinţare. Printre cei care au absolvit această unitate de învăţământ se numără şi primarul Olăneştiului, Sorin Vasilache, care-şi aminteşte cu drag de anii petrecuţi aici, dar şi de profesorii care i-au insuflat dragostea pentru carte.

Construită în 1912, Şcoala „Dumitru Bădescu”, care poartă numele unui boier care a donat teren pentru construirea acesteia, funcţionează într-o clădire modernă. În 1997 a fost reparată capital, iar în 1998 a fost modernizată. În 2001 a fost construit un grup sanitar modern, în 2005 au fost montate ferestre de termopan. Tot în vara lui 2005 a fost amenajat un spaţiu nefolosit în laborator de informatică ultramodern. Sălile de clasă au fost dotate cu mobilier nou: pupitre, catedre, dulapuri, birouri pentru calculatoare, scaune. „Şcoala face parte din istoria localităţii noastre, este una de tradiţie care a avut şi are pedagogi desăvârşiţi, dar şi elevi foarte buni. Îi invit pe toţi cei care au amintiri frumoase legate de această unitate de învăţământ să participe la acest eveniment. De-a lungul anilor, fiecare generaţie de dăscăli s-a străduit să-şi facă pe deplin datoria în formarea generaţiilor de elevi ce au păşit pragul şcolii noastre, atât prin activităţile instructiv-educative de la clasă, cât şi prin activităţile extraşcolare”, ne-a declarat primarul Sorin Vasilache.

În ultimii ani, Şcoala „Dumitru Bădescu” a fost parteneră cu şcoli din Uniunea Europeană. Tot la nivelul şcolii a fost desfăşurat şi un Program de dezvoltare a învăţământului rural, care s-a finalizat prin tipărirea unui ghid turistic. În desfăşurarea acestor programe au fost mobilizaţi elevi, profesori, părinţi şi comunitatea locală.

Printre cei care au absolvit această şcoală se numără o serie de personalităţi ale Olăneştiului: Gheorghe Olănescu, profesor doctor docent în chirurgie, membru corespondent al Academiei Române, şeful secţiei urologie – Clinica Fundeni Bucureşti, George Pomeneşte, preot, Luminiţa Bănică, medic cardiolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Gabriel Berbece, director al Şcolii „Henri Coandă” Gheorghe Stroescu,  profesor emerit, Elena Boja, învăţătoare, şi Maria Jacotă – profesoară.

O.C