Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

GIGI MATEI: „M-am săturat de situaţia cu uite majoritatea, nu e majoritatea”

Primarul interimar, Ion Gigi Matei, le răspunde contestatarilor
Primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, încearcă şi reuşeşte să se detaşeze de problemele politice şi să facă doar administraţie publică la primărie. Matei spune că nu ţine cu dinţii de scaun şi le răspunde contestatarilor.

– Domnule Matei, a fost o nouă acţiune de protest a poliţiştilor locali…
– S-a încercat să se spună că a fost un protest spontan dar eu ştiu prea bine care este realitatea. Cum să fie spontan dacă în presa scrisă apăruse informaţia şi ziariştii erau în faţa primăriei înaintea protestatarilor? Atât de spontan a fost încât inspectorul şef al Poliţiei Judeţene m-a informat cu o zi înainte de intenţiile poliţiştilor locali. A fost o acţiune neautorizată dar chiar şi aşa am stat de vorbă cu şefii de sindicat, alături de întreaga conducere a primăriei şi conducerea direcţiei poliţiei locale. Asta în condiţiile în care într-o zi de luni avem şi alte probleme, vă daţi seama că se face planul pentru o săptămână întreagă. Discuţii au mai fost şi vinerea trecută, unele ample. În esenţă, reprezentanţii sindicatelor au o interpretare diferită şi nereală a Ordonanţei care priveşte sporul de hrană care va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Pentru celelalte revendicări ale lor, sporul de radiaţii şi sporul de hrană pentru luna decembrie, domnul secretar Didoiu le-a explicat clar că ele nu au un suport legal. Le vom putea pune în practică doar la eventuala apariţie a unor reglementări legale. I-am înţeles şi i-am ascultat de câte ori a fost nevoie dar nu vom ceda la anumite presiuni nelegitime.

– Cum comentaţi declaraţiile liderei de la PC, cum că ar trebui să faceţi curăţenie la organizaţia municipală a PSD?
– Am văzut şi eu acele declaraţii, le consider o rătăcire. Doamna de la PC nu cred că are calitatea să vorbească despre PSD. Eu ştiu de ce a făcut acele declaraţii, şi-ar dori ca PC să ia înapoi sediul pe care îl avea. Nu se mai poate, însă, este vorba de o hotărâre judecătorească. Au sediu, chiar nu înţeleg de ce le mai trebuie încă unul. Una peste alta, conservatorii au fost alături de noi în campania electorală, fiecare am încercat să ne facem datoria, analiza o vom face în interiorul PSD.

– Consilierul independent, Iulian Voicu, spune că de acum în colo, în Consiliul Local, o să fie care pe care…
– Se pare că sunt în urmă cu declaraţiile. Dacă aşa înţelege el lucurile poate că aşa e. Nu a înţeles că eu fac un altfel de politică. Eu nu ţin cu dinţii de scaun şi oricum mi s-a luat de situaţia asta cu uite majoritatea, nu mai e majoritatea. Cât timp sunt primar interimar îmi fac treaba aşa cum ştiu şi cred că e mai bine, fac administraţie nu politică la primărie.

– Cum vedeţi colaborare cu vicele Edi Vârlan?
– O colaborare normală, suntem o echipă.

– Spuneaţi, la un moment dat, că ascute creioanele…
– A fost un stoc mic de creioane care trebuiau ascuţite. S-au terminat!