Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRISTIAN BUICAN: CJ Vâlcea trebuie să stabilească priorităţile pentru anul 2015

Anunţul făcut de Victor Ponta înainte de a pleca în concediu, prin care a solicitat miniştrilor să schiţeze Bugetul pe anul 2015 ar trebui să reprezinte pentru conducerea executivă a Consiliului Judeţean Vâlcea o oportunitate de a transmite către ministerele de resort proiectele importante ale judeţelui, pentru a putea fi introduse în Legea Bugetului de Stat pe anul 2015.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, face un apel public la conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, să pună în discuţie în următoarea şedinţă a forului legislativ vâlcean astfel de obiective de investiţii şi proiecte care necesită finanţare guvernamentală. În opinia parlamentarului liberal vâlcean, plata integrală a lucrărilor de la pârtia de schi de la Obârşia-Lotrului, finalizarea lucrărilor la şoseaua Transalpina, plata studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, modernizarea DN7D (singurul drum naţional de pământ din judeţ), suplimentarea bugetului cercetării (în judeţ avem două obiective importante de cercetare: Staţiunea Pomicolă Rm.-Vâlcea şi Institutul de Cercetări Izotopice şi Criogenice), fiind doar câteva exemple emblematice pentru care Instituţia Consiliului Judeţean ar trebui să solicite finanţare guvernamentală prin Legea Bugetului de Stat pe anul 2015.

„Dacă vrem să nu mai avem încă un an ratat din punct de vedere al dezvoltării durabile a judeţului Vâlcea, trebuie să începem să iniţiem nişte demersuri obligatorii. Degeaba am trimis noi până acum sute, mii de solicitări către Guvern, dacă acum, în momente importante nu ne mobilizăm să susţinem, toţi cei implicaţi în politică, o listă de priorităţi a judeţului. Pentru a avea legitimitate şi pentru a nu exista discrepanţe între reprezentanţii partidelor politice, ea ar trebui validată, de plenul Consiliului Judeţean şi apoi transmisă la Guvern, susţinută şi de Prefect, de parlamentari sau de directorii din deconcentrate. Trebuie analizate toate propunerile şi prioritizate, însă acest demers trebuie făcut cât mai urgent, dacă dorim să avem succes. Fac un apel public în acest sens către conducerea Consiliului Judeţean” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.