Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bărbăteștiul este localitatea care face pași importanți în dezvoltarea turismului

Toată strategia Primăriei Bărbătești se va concentra pe turism, comuna având, la acest capitol o ofertă generoasă – turism montan, turism de patrimoniu, turism ecleziast, tradiții dar și un turism istoric.

”Așteptăm finanțarea proeiectelor prin PNI Anghel Saligny, proiecte de infrastructură care vor facilita pentru turiști accesul în toate zonele turistice ale comunei noastre. Ce oferă Bărbăteștiul? Avem Mănăstirea Pătrunsa, un loc plin de spiritualitate dar unde au fost și pagini de istorie. Avem o zonă montană frumoasă pe cheile Otăsăului. Pe aici trece drumul mănăstirilor Olteniei de sub Munte. Avem o bogată zestre de tradiții și sărbători”, spune primarul Constantin Banacu.

De altfel Primăria are un proiect amplu depus la Ministerul Agriculturii care privește amenajarea unui sat turistic în Cheile Otăsăului. Dar și o zonă unde se pot concesiona 33 de loturi pentru agro-pensiuni.

”Este vorba de amenajarea unui sat de vacanță la poalele muntelui, precum și o tabără de rulote. Zona se pretează la acest tip de turism montan și deja există și investitori privați care sunt interesați de a dezvolta aici afaceri. Vorbim de pensiuni și păstrăvării. Acum așteptăm un evaluator care să ne spună care să fie prețul pe concesiune și care vor fi criteriile de concesionare. Bărbăteștiul este o localitate care deja face pași în zona turismului, fiind așezați în zona Olteniei de sub Munte. Vom depune în foarte scurt timp proiectul și acesta dorim să fie startul dezvoltării turismului și consacrării Bărbăteștiului pe această axă”, mai adaugă primarul Banacu.