Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Băile Olănești este prima stațiune din Vâlcea în care funcționează un trenuleț care face turul orașului

Începând cu acest sezon estival, turiștii care vin în Băile Olănești au la dispoziție un trenuleț pentru a face turul stațiunii.

„Evident că este o atracție pentru cei care vin în stațiune. Este un semn bun că începem sezonul turistic cu dreptul. Este o companie privată care face acest serviciu. Plecarea este din centrul stațiunii, din fața parcului. Traseul abordează sanatoriul 1 Mai, lacul cu nuferi și ajunge la Comanca. Pe parcurs acesta poate suferi modificări, funcție de solicitări”, susține primarul Sorin Vasilache.

Băile Olănești este prima din cele 7 stațiuni vâlcene care are un astfel de serviciu de petrecere a timpului liber pentru turiști. Stațiunea este una din cele mai cunoscute din România pentru izvoarele minerale medicale.

Eficientizarea energetică a liceului din localitate, prin PNRR

Administraţia publică locală de la Băile Olăneşti are în vedere mai multe investiţii prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Unul dintre proiecte vizează eficientizarea din punct de vedere energetic a Liceului Tehnologic „Justinian Marina”, ceea ce ar însemna, pe de-o parte, condiţii mult mai bune pentru elevi şi cadrele didactice, dar şi cheltuieli mult mai reduse de funcţionare.