Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Vâlcea invadată de URȘI

ALERTĂ de URȘI în județul Vâlcea!

Tot mai mulți urși observați în mai multe localități din Vâlcea, în Râmnicu Vâlcea (cartierul Goranu), Budești, Berislăvești, Perișani și Horezu.

Intervențiile jandarmilor și recomandări pentru populație

În perioada 19-21 mai 2024, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea a primit 10 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezența unor urși în următoarele localități: Râmnicu Vâlcea (cartierul Goranu), Budești, Berislăvești, Perișani și Horezu.
Jandarmii vâlceni au intervenit în trei cazuri pentru alungarea urșilor, iar în celelalte situații unde urșii nu mai erau prezenți la locurile indicate de apelanți, au patrulat în zonă folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialelor de intervenție, pentru a se asigura că pericolul a trecut.

În Horezu ursul a distrus mai mulți stupi iar în comuna Perișani, sat Poiana, ursul a provocat pagube într-o gospodărie, atacând o capră și determinând dispariția altor trei, despre care proprietarul spune că au fost luate de animalul sălbatic.

Facem un apel către populație să nu hrănească animalele sălbatice, să fie atenți unde depozitează resturile menajere și să evite apropierea de urși pentru a-i filma sau fotografia.

Recomandăm ferm ca, în cazul observării unui urs, cetățenii să sune imediat la 112 pentru a solicita ajutorul autorităților competente.