Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tocăniţă de şprot cu legume

Ce vă trebuie? 4 lingură ulei de măsline, 1 vârf sare, 2 buc. Roşii, 5 ceşti cu apă, 1 ceaşcă vin alb, 1 vârf piper, 1 buc. Morcov, 500 gr şprot, 2 buc. ceapă, 1 buc. legătură pătrunjel, 1 linguriţă sos chilli.

Cum se prepară? Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se curăţă şi morcovul şi se taie rondele, iar roşiile se decojesc şi se pisează mai mare. Într-o cratiţă se pune ulei de măsline, iar când este foarte bine încins se adaugă ceapa. Se lasă pe foc până devine aurie, nu prăjită, după care se adaugă morcovul, apa şi vinul. Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă la fiert până când sunt gata legumele. Se mai completează din când în când cu apă, dacă scade prea mult. Separat, peştele se spală foarte bine şi se şterge cu un şervet absorbant. Când legumele sunt fierte, se adaugă şi şprotul în cratiţă, împreună cu roşiile pisate şi cu sosul chilli. Se mai lasă pe foc puţin, deoarece peştele se face foarte repede, se condimentează cu sare şi piper, iar la sfârşit se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!