Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Dovlecei umpluţi

Ce vă trebuie? 5 dovlecei (mai micuţi), 450 gr carne tocată, 50 gr afumătură, 50 gr orez cu bob rotund, 1 ceapă mare, 6 linguri sos de roşii pasate, 1 lingură pastă de ardei, 1/2 legătură pătrunjel, 6 fire mărar, 4 roşii, 1 porţie sos bechamel, 100 gr caşcaval, 80 ml ulei extravirgin de măsline, sare, piper, boia.

Cum se prepară? Se acoperă orezul cu apa care fierbe şi se lasă aşa jumătate din timpul de fierbere indicat pe pachet. În 2 linguri ulei încins se căleşte ceapa tocată fin. Când se înmoaie se adaugă carnea tocată şi afumătura tocată şi ea şi se prăjeşte totul la foc mai mare până-şi schimbă culoarea. Se adaugă apoi verdeţurile tocate fin, orezul scurs, 1 linguriţă boia, 1/2 linguriţă piper şi sare după gust. Se adaugă sosul de roşii pasate şi pasta de ardei şi se amestecă bine.

Dovleceii se taie în două pe lungime şi se scobeşte toată zona cu seminţe din centru. Se presară cu sare. Se umplu golurile rămase cu amestecul de carne tocată.

Într-o tavă încăpătoare se toarnă jumătate din uleiul rămas. Se tapetează tot fundul tăvii cu felii de roşii. Se toarnă peste ele restul de ulei. Se aşează dovleceii umpluţi peste roşii şi se toarnă apă fierbinte în tavă doar cât aproape să acoperiţi roşiile. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi daţi la cuptor la 200C timp de 10 minute.

Cât timp stau la cuptor dovleceii, pregătiţi un sos bechamel mai subţire (folosiţi 300 ml lapte). La final, adăugaţi în sos caşcavalul răzuit şi amestecaţi până se topeşte.

Scoateţi folia de pe tava cu dovlecei şi cu o lingură puneţi sosul de brânză peste umplutură. Daţi iar la cuptor, tot la 200C, pentru încă 20-25 minute, până sosul de brânză este rumen deasupra.

Serviţi dovleceii presăraţi cu mărar şi stropiţi cu sos de roşii.

Poftă bună!