Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De la începutul lunii iunie, 15 morţi în Eurotunel

Numai în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost aproximativ 400 de tentative de intrare în Eurotunel ale imigranților care doresc să ajungă în Marea Britanie, au anunțat surse ale poliției, relatează AFP.

Încercările imigranţilor de a intra în Eurotunel au fost din ce în ce mai multe în ultimele săptămâni.

De la începutul lunii iunie, 15 imigranți ilegali și-au pierdut viața în interiorul tunelului de sub Canalul Mânecii sau încercând să pătrundă în acesta. Parisul şi Londra îşi reafirmă într-o declaraţie comună hotărârea de a soluţiona problema imigranţilor care încearcă să ajungă în Marea Britanie de la Calais, după o săptămână marcată de o serie de încercări masive de pătrundere în tunelul de sub Canalul Mânecii, relatează Reuters în pagina online.

„Atât pentru Franţa, cât şi pentru Marea Britanie, lucrurile sunt clare: să pună capăt acestei situaţii este o prioritate absolută”, spun miniştrii de Interne francez Bernard Cazeneuve şi britanic Theresa May într-o declaraţie comună. „Guvernele noastre sunt hotărâte, amândouă, să atingă acest obiectiv şi să-l atingă împreună”, adaugă ei. Dar „nu există o soluţie simplă şi nu revine nici Marii Britanii şi nici Franţei să gestioneze singure aceste probleme”, subliniază miniştrii.