Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENTIE SOFERI! Amendă de până la 2900 de lei dacă îți lipsește asta

Toți șoferii ar putea fi sancționați în cazul în care nu vor respecta această regulă când se află în trafic. Conducătorii auto care vor încălca aceste prevederi legislative riscă amenzi de mii de lei. Foarte mulți dintre participanții în trafic pot considera acest lucru banal.

Important! Potrivit Codului Rutier, conducătorii auto sunt obligați să își echipeze mașinile corespunzător pentru condițiile de drum, mai ales în sezonul rece. Poliția poate să aplice amenzi, chiar dacă cauciucurile de iarnă și lanțuri se află pe mașină. Mulți șoferi, din păcate uită acest lucru, iar, în consecință, sunt nevoiți să scoată din portofel bani pentru amenzi.
În România, conform prevederilor Codului Rutier, pe timp de iarnă, trebuie să ai în portbagaj un săculeț cu nisip, dar și o lopată ce poate fi folosită la dezăpezire, în caz de nevoie. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă. Mai mult decât atât, se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Având în vedere că un punct de amendă în 2022 este egal cu 145 de lei, astă se traduce printr-o amendă între 1305 și 2900 lei.
În ceea ce privește anvelopele de iarnă, acestea nu sunt obligatorii după o anumită dată. În schimb, sunt obligatorii pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de momentul anului. Ca un detaliu suplimentar, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate și cu dispozitive antiderapante