Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENȚIE! 13 focare ACTIVE de pesta porcină în Vâlcea: 8 cazuri confirmate la Drăgoești

Autoritatile sanitar-veterinare din județul Vâlcea transmit că în ultima perioadă s-au inregistrat 18 de focare active de pesta porcina. Primul caz în județul Vâlcea a fost înregistrat în data 13.06.2019, la mistreț, la un fond de vânătoare, pe raza localității Golești.
Potrivit Direcției Sanitar Veterinare Vâlcea, cel mai mai mare număr de cazuri, 8, a fost înregistrat în localitatea Drăgoești.
Pentru eliminarea răspândirii pestei porcine, medicii veterinari au luat mai multe măsuri de prevenire, printre care și acțiune de control. Ultima acțiune de control a avut lco la MIhăiești, unde au fost sacrificați 57 de porci, pentru care proprietarul nu avea acte de proveniență.
”Avem 13 focare active la nivelul județului Vâlcea. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Drăgoești, însă unele sunt mai vechi. Am demarat acțiunea de recoltare de probe pentru a stinge unele focare în perioada imediat următoare. Toate focarele sunt ținute sub control”, ne-a declarat Mihaela Dima, director Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea.