Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A patra zi de prevenire a criminalităţii în Vâlcea, desfăşurată de IPJ

Astăzi, 5 octombrie, 18 polițiști de prevenire a criminalității și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat 14 activități de informare în unitățile de învățământ, pe linia prevenirii violenței, în special în mediul familial, la care au participat peste 500 de elevi și 32 de cadre didactice.

„Activitățile au presupus informarea cetățenilor cu privire la gravitatea violenței în familie și a riscului de transmitere a acestui fenomen de la o generație la alta, atunci când copiii sunt implicați activ sau pasiv în astfel de cazuri. Totodată, în continuarea campaniei ”Aripi Frânte”, au fost distribuite materiale elevilor.

Este de datoria fiecăruia dintre noi să anunțăm instituția abilitată, respectiv poliția, cu privire la orice situație de violență în familie, fie de către persoanele în cauză, fie de către cele apropiate, respectiv: rude, vecini, prieteni. În astfel de situații, polițiștii înregistrează starea conflictuală și o gestionează desfășurând diferite activități, precum includerea domiciliilor în itinerariile de patrulare și purtarea de discuții frecvente cu persoanele în cauză.

În data de 2 octombrie a.c., a avut loc lansarea săptămânii prevenirii criminalității la Colegiul Mircea cel Bătrân constând într-o piesă de teatru forum. Astfel de activități au continuat și în alte unități de învățământ, I.P.J. Vâlcea recrutând din rândul elevilor 5 viitori voluntari.” precizează IPJ Vâlcea.