Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Cupa României: Sărbătoare în Zăvoi

• Viperele Albastre au reușit cel mai clar succes din campionat, contra Luceafărului Oradea și speră la o minune cu CFR Cluj

Marți este o zi de mare sărbătoare pentru fotbalul vâlcean. CSM Râmnicu Vâlcea va evolua, cu începere de la orele 14.30, în Zăvoi, în șaisprezecimile Cupei României, contra deținătoarei trofeului, CFR Cluj-Napoca. Oaspeții sunt mari favoriți la victorie dar Viperele Albastre speră să poată furniza marea surpriză. „Mereu mi-au plăcut astfel de meciuri, și ca fotbalist și ca antrenor. Sper să fie spectacol și în tribune să vină mulți oameni. Normal că este posibilă și o surpriză, noi vom încerca să facem cel mai bun fotbal„, spune tehnicianul echipei noastre, Jerry Gene. „Încercăm să ne rădicăm la valoarea advresarului. Ne bucurăm că am reușit să le facem vâlcenilor o mare bucurie aducând în Zăvoi pe CFR Cluj„, completează președintele formației din Zăvoi, Lucian Munteanu. Conducerea din Zăvoi a decis să nu mărească prețul biletelor pentru întâlnire contra ceferiștilor. Astfel, pentru tribuna 0 un tichet costă 20 de lei, pentru tribuna I 10 lei și pentru tribuna a doua, doar cinci lei. La Tribuna Oficială accesul se face pe bază de invitaţii.

Adiță Păun se întoarce acasă

La CFR Cluj joacă și una din marile speranțe ale fotbalului românesc, vâlceanul Adiță Păun, născut la Drăgășani. „Normal că m-a bucurat rezultatul tragerii la soți pentru faza șaisprezecimilor. Îmi doream să jucăm cu echipa de la Vâlcea. Eu sunt vâlcean, de la Drăgăşani și îmi doream să joc acasă. Urmăresc des meciurile celor de la CSM, atât cât îmi permite timpul și sunt fanul lor în Liga a doua, fiind echipa din județul meu. Sper ca și Vâlcea să ajungă la un moment dat în primul eșalon, oamenii, suporterii, o merită. Eu cred ca va fi un meci interesant pentru că CSM este o echipă bună, cu jucători experimentați plus jucătorii tineri, de valoare și cu un antrenor cu un spirit de învingător. De asemenea atu-ul CSM-ului este Florin Costea care îmi este și prieten din perioada în care a jucat la CFR. Prieten bun îmi este și Denis Dumitrașcu pe care îl știu de când eram mic, aveam dueluri foarte aprinse în meciurile dintre CSM Rm. Vâlcea și Drăgășani. Nu în ultimul rând „Talanul” (n.r. Cătălin Pârvulescu), cu care am fost coleg mulți ani la Drăgășani, îmi e prieten bun. Sper ca la meciul de marți să vină cât mai mulți spectatori pentru că vor avea parte de un meci frumos, sunt convins. Îmi doresc ca CSM Râmnicu-Vâlcea să promoveze în Liga 1 cât mai repede posibil iar vâlcenii să nu își piardă credința în echipa lor, să-i încurajeze mereu pe băieți. Hai CSM Râmnicul Vâlcea!!! Dar după meciul de marți, bineînțeles”, spune Păun.

Neagu și Negruț, foste Vipere Albastre

Alex Neagu și Sergiu Negruț se vor întoarce în Zăvoi ca adversari ai CSM-ului, formație pentru care au evoluat cu succes cu ceva ani în urmă. Ambii se bucură că vor juca, din nou, la Râmnicu Vâlcea. „Mă bucur foarte mult că revim în Zăvoi, aici am trăit momente frumoase, și vreau să îi revăd pe colegi cât și pe cei care sunt lângă echipă, oameni fără de care această formație nu ar avea același farmec. Mă refer aici la doamna Lili, la toți ceilalți oameni care ajută la echipă. Abia aștept să-l reîntâlnesc și pe Lucian Munteanu, un om deosebit care m-a ajutat mult în perioada petrecută la Vâlcea. Sunt convins că va ieși un meci frumos și că în tribunele stadionului vor veni mulți spectatori. Cupa României este o competiție frumoasă, în care egalul nu este un rezultat posibil. Noi ne dorim calificarea și vom da totul pe teren, știm că vom avea în față o echipă ambițioasă și nu ne considerăm dinainte învingători și calificați”, spune Neagu. „Chiar m-am bucurat când am văzut că am căzut cu CSM! M-am simțit foarte bine la Vâlcea și este ca și a doua mea casă! Va fi un meci interesant pentru că și Vâlcea are o echipă bună, fie ca cel mai bun să câștige”, completează și Negruț.

Victorie la scor de neprezentare

CSM Rm. Vâlcea, a reușit cea mai clară victorie din acest sezon competițional, 3-0 cu Luceafărul Oradea, echipă antrenată de fostul tehnician din Zăvoi, Erik Lincar. Pentru Viperele Albastre nu a evoluat Florin Costea, ușor accidentat. Elevii lui Ionel Gane au început perfect disputa contra orădenilor de la Luceafărul și au deschis scorul în minutul 24, după o acțiune finalizată de Ceapă. Trei minute mai târziu, Mihai Dina a dublat avantajul cu o lovitură de cap imparabilă. 2-0 a fost și scorul înregistrat la pauză, chiar dacă au mai fost ocazii la ambele părți. În repriza secundă vâlcenii au acceptat dominarea adversarului și a încercat să mai puncteze pe contraatac. Scorul final a fost stabilit de Dina, la prima dublă pentru CSM, fostul atacant al Universității profitând de o gafă a portarului advers. S-a terminat 3-0 și echipa din Zăvoi rămâne pe locul 10 al clasamentului. Pentru echipa noastră au evoluat: CSM: Căbuz – Samson, Ct. Pîrvulescu (cpt.), Cr. Munteanu, Buşu – Piscanu (Târş 88′), C. Cristea – Ceapă (I. Marian 78′), Bg. Geantă (Neag 85′), Drăghici – M. Dina. În următoarea etapă, CSM merge la Afumați pentru meciul cu echipa locală.

Rezultatele etapei:
Un. Tărlungeni – Academica 2-2
UTA B. Doamnă – Dunărea Călăraşi 2-0
ASU Poli – Olimpia Satu Mare 1-1
CS Baloteşti- Juventus 0-2
ACS Berceni – Sepsi OSK 0-1
Chindia – CS Afumaţi 1-0
CSM Rm. Vâlcea – Luceafărul Oradea 3-0
Foresta Suceava – Şoimii Pâncota 14-0
Dacia Unirea – FC Braşov 1-0
Metalul Reşiţa – CS Mioveni 0-0