Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dan Leasă a ţepuit şi Clubul Steaua (II)

(din numărul trecut) Numele de Dan Leasă a ajuns să fie de legendă în judeţul nostru. Râmnicean de origine, transfug în America, în vremea „Epocii de aur”, el s-a întors acasă după 1989. Și ca să nu vină cu mâna goală, l-a adus acasă şi pe transfugul itinerat Aurel Rădulescu, ajuns, după cum se lăuda, în America, prin nu ştim ce artificii “securistice”, preot şi jurist-avocat. Preotul, în marea lui nebunie, a candidat la președinția Romaniei, în anul 2004, iar la distanță de numai câțiva ani a fost arestat și încarcerat în penitenciar pentru înșelăciune. În primăvara anului 1990, întregul oraş l-a putut vedea pe Dan Leasă cum a descins pe stadionul municipal din Rm. Vâlcea dintr-un elicopter, dovadă a susţinerii afirmaţiilor sale de cât de bogat și puternic este el. Elicopterul era închiriat și, mai târziu, cu greu s-a putut recupera contravaloarea serviciilor prestate de firma în proprietatea căreia era aeronava cu elice mari. Până la urmă s-a dovedit că totul era rodul minţii sale bolnave, dar şi a practicii de înşelăciune căpătată și exersată în State (alături de preotul Rădulescu), unde, acum si oricand, dacă Leasă va ajunge dincolo de ocean, imediat, va fi arestat. Pe numele lui există emis un mandat de arestare cu aplicabilitate numai pe teritoriul de dincolo de Ocean.

Ţeparul Dan Leasă a ajuns – nu se ştie cum, în anturajul patronului clubului de fotbal Steaua, club aflat în proprietatea miliardarului Gigi Becali. Ca rezultat al laudelor şi „îmbălsămării” acestuia cu minciuni, societatea comercială FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA a încheiat un contract de reclamă şi publicitate, de branding şi de ospitalitate cu SC AIR ATLANTIS SRL, aceasta firma având ca reprezentant legal (în documente) o tânără vâlceancă, băgată în faţă de escrocul Dan Leasă cu scopul de a mai da o ţeapă alături de multele ţepe date şi altor firme. Conform propriilor mărturisiri date în timpul unui interviu luat de Vocea Vâlcii, în anul 2009, infractorului Leasă, ţepele trase unor oameni de afaceri care au crezut în el şi în oferta lui sunt în valoare de 12.000 mii de miliarde. Da, 12.000 mii de miliarde! Și cu toate astea, infractorul nu a fost arestat de statul român, ci de justiția peruană unde a comis un cumul de infracțiuni, fiind găzduit într-un penitenciar de maximă siguranță al statului peruvian, in Lima. Conform acestui contract, societatea care patronează clubul Steaua a prestat servicii de cesiune a spaţiului publicitar aflat pe echipamentul de joc şi de antrenament al echipei de fotbal Steaua Bucureşti şi, în schimbul acestor servicii, firma cu proprietar mascat (Dan Leasă) AIR ATLANTIS TAXI SRL trebuia să achite suma de 12,9 miliarde de lei. În luna februarie 2008 s-au emis două facturi – una de 5,4 miliarde de lei şi alta de 7,9 miliarde lei reprezentând contravaloarea prestaţiilor de cesionare. După ce a încercat soluţionarea cazului pe cale amiabilă, dar fără succes, firmă păgubită a lui Becali a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă.

La data de 3.11.2008, Secţia Comercială a Tribunalului Vâlcea a admis cererea creditoarei şi a băgat firma ţeparului în insolvenţă, judecătorul sindic angajând răspunderea administratorului (surogat) din acte – Ana Maria Voinea, acuzată că a folosit disponibilul bănesc în interes propriu sau al altor persoane nenominalizate. Deşi aceasta a făcut dovada cu martori şi cu înscrisuri că sumele de bani au fost ridicate şi folosite de alte persoane (Dan Leasă și mâna lui dreaptă Florin Crețu), fără ştiinţa sa, instanţa a concluzionat (după cum era şi normal) că retragerea s-a făcut cu acordul pârâtei, afirmaţie nesusţinută de niciuna din probele administrate. Nici măcar martorul propus în apărare nu a menţionat în declaraţia sa că administratora Voinea avea cunoştinţă de retragerea sumelor reclamate.

Şi Finanţele vâlcene au fost ţepuite

Alături de SC FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA, au mai fost prejudiciate şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea, SC DANUBE WORLDWIDE ENTERPRISES SRL Bucureşti, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă Bucureşti, ITM Vâlcea, SC DIRECT AERO SERVICE SRL Bucureşti și SC Mibora SRL Râmnicu Vâlcea. Iată datoriile firmei lui Dan Leasă faţă de: DGFP Vâlcea: 633.235,00 lei; SC FOTBAL CLUB STEAUA Bucureşti: 2.242.945,19 lei; SC Danube Worldwide Entreprinses: 48.974,00 lei; Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă Bucureşti: 17.662,54 lei; ITM Vâlcea: 22,00 lei; SC Direct Aero Service SRL Bucureşti: 9.257,00 lei şi SC Mibora SRL Râmnicu Vâlcea: 34.000 lei.

Fragment din declaraţia administratorului Ana Maria Voinea

„În luna septembrie 2007, am fost pusă administrator şi unic acţionar la firma creată de Dan Leasă – SC AIR ATLANTIS SRL, având ca obiect de activitate «transporturi aeriene ocazinale». După înfiinţarea societăţii, am mers la Raiffeisen Bank unde am deschis conturi dar am fost obligată să-i dau împuternicire – prin procură notarială – lui Florin Crețu – pentru a efectua operaţiuni bancare, impus fiind de Dan Leasă. Pe parcursul desfăşurării activităţii s-au încheiat mai multe contracte cu diverşi parteneri, însă discuţiile şi negocierile le purta Dan Leasă. Mereu îmi spunea că nu mi se va întâmpla nimic, că el va plăti tot ce este nevoie pentru a nu-mi crea probleme. (…) Menţionez că toate firmele lui Dan Leasă erau coordonate de el, iar Florin Creţu avea împuternicire-procură pentru toate societăţile lui Leasă şi specimen de semnătură în fiecare bancă…” Iată firmele lui Dan Leasă: Avatar SRL, Intek Industrial (fostă Valencia) SRL, Credex SRL, Air Atlantis Taxi SRL, Terra Nova Holding SRL, Terra Nova Security SRL, Amco Construct SRL, Dat Group SRL (fostă Dat Company), Prosig Sistem Grup SRL, IFN DH LEASING SA, Mibora SRL, Prime Group SRL, France Concept Tehnologie SRL, Paulson Capital SRL, Pinkerton SRL, Vigilent SRL, Vasco Group SRL şi Norson Management Limited – înmatriculată în Cipru”. (va urma)