Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BERISLĂVEŞTI: Din dragoste, un bărbat a dat foc la casă!

În această dimineaţă de duminică, 11 octombrie 2015, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă au fost chemaţi de urgenţă să stingă focul la o casă din localitatea Berislăveşti, aflată pe un deal, într-o zonă izolată. Ajunşi la faţa locului, aceştia au constatat că este vorba despre o incendiere, un bărbat dându-şi foc la propria-i casă, motiv pentru care au chemat imediat poliţia.

Oamenii legii au aflat că Gheorghe S., în jur de 60 de ani, din Berislăveşti, cunoscut ca un individ care consumă alcool în exces, s-a certat cu iubita sa în această dimineaţă. El a ameninţat-o pe femeie că în cazul în care îl va părăsi, va da foc locuinţei. Şi s-a ţinut de promisiune, pentru că imediat după ce a plecat concubina sa, bărbatul a incendiat casa, rămânând pe drumuri.

Casa a ars în totalitate, iar acum Gheorghe S. s-a ales şi cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Conform Art. 217 din Codul Penal, „dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani”.

Omul însă este de negăsit, pentru că el a fugit când au ajuns poliţiştii, iar acum este căutat de oamenii legii în toată zona.

„Sincer, aia nu era casă, era o cocioabă. A tot venit pe la primărie să îmi spună că lui îi plouă în casă, dar el şi-a vândut de curând oile şi a dat toţi banii pe băutură în loc să-şi repare locuinţa. Toată lumea ştie că el a mai avut o casă pe care, de asemenea, a incendiat-o. Atunci i-am trimis de la primărie piatră şi cărămidă să îşi construiască alta, dar a vândut materialele de construcţie şi şi-a cumpărat alcool” – ne-a declarat primarul din Berislăveşti, Ion Buşagă.