Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Firma unui consilier judeţean, DELAPIDATĂ de un angajat

PAGUBĂ: Societatea comercială a consilierului judeţean PSD, Victor Marin, a fost păgubită cu suma de 31.411 lei chiar de unul dintre angajaţi. Cazul este încă din anul 2008, însă abia acum, mai exact din data de 14 noiembrie a.c., vinovatul a fost trimis în judecată sub acuzaţia de delapidare.

Marius Constantin Dragotă, de 29 de ani, din localitatea Bălceşti, a fost angajat, pe postul de agent de vânzări, al firmei SC Giovanni SRL, societate al cărui administrator este consilierul judeţean Victor Marin. În anul 2008, agentul de vânzări a fost descoperit că făcea „inginerii” financiare care păgubeau firma cu sute de milioane de lei vechi. În fapt, Dragotă mergea la firmele de la care trebuia să încaseze, le tăia chitanţele cu sumele corecte pe care le datorau acestea către SC Giovanni SRL, însă când ajungea la casieria societăţii la care lucra prezenta chitanţe false şi dădea o sumă mult mai mică decât încasa. Manevra i-a mers în cazul a doi clienţi, iar prejudiciul cauzat firmei se ridică la suma de 31.411 lei.
Cel ce a descoperit delapidarea a fost chiar consilierul judeţean PSD Victor Marin, care a făcut o plângere la Poliţia Oraşului Bălceşti, reclamând că agentul de vânzări Marius Constantin Dragotă se face vinovat de delapidarea societăţii sale. Pesedistul a observat neconcordanţe între exemplarul unor chitanţe pe care agentul le-a eliberat şi cel depus la casierie. Mai mult, Victor Marin a fost tras la răspundere chiar de clienţii săi, care ştiau că au plătit o sumă mai mare, dar care totuşi erau înregistraţi ca datornici.
Unul dintre clienţi este Aurel Irinel Popa, care s-a prezentat la firma SC Giovanni SRL şi a reclamat că există o neconcordanţă între soldul cu care figura şi chitanţa ce i-a fost înmânată de agentul de vânzări Marius Constantin Dragotă, ca urmare a sumei achitate.
Ca atare, pe firul problemei au intrat organele de cercetare penală, care au fost nevoite să trimită documentele la o expertiză grafologică, deoarece agentul de vânzări nu a recunoscut nici în ruptul capului că ar fi eliberat chitanţe false.
Acum, însă, la aproape şase ani de la comiterea faptei, Marius Constantin Dragotă a fost trimis în judecată pentru delapidare, iar conform noului Cod Penal, „însuşirea, folosirea sau traficarea, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.