Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MICROBUZUL GROAZEI: Şoferul a adormit la volan şi a căzut cu autovehiculul în şanţ (FOTO/VIDEO)

12 persoane au ajuns la spital în dimineaţa zilei de miercuri, 3 decembrie 2014, în jurul orei 07.00, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier. Este vorba despre un microbuz al firmei Matdan, al cărui şofer, Ştefan Bogdan C. – 40 de ani, din Cernişoara, a adormit la volan, pierzând controlul volanului, intrând pe contrasens şi căzând cu autovehiculul în şanţ.
Incidentul s-a petrecut pe DN 64, la Râureni, iar microbuzul efectua un transport de persoane pe ruta Govora – Râmnicu Vâlcea. În urma impactului, 12 persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, 12 victime la spital, ele fiind transportate cu 2 ambulanţe SMURD, 5 ambulanţe ale SAJ.
Victimele acuzau traumatisme cranio-cerebrale, cranio-facial, dureri ale membrele inferioare, toracale, ale coloanei cervicală, ale şoldului, ameţeli şi stări de panică. „La kilometrul 110, pe fondul oboselii, şoferul a adormit la volan şi microbuzul a părăsit partea carosabilă, pe stânga, rulând pe sensul opus de mers, a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat în şanţul din stânga direcţiei de deplasare. În urma evenimentului rutier au rezultat 12 victime. Şoferul a fost testat cu testul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar, cu toate acestea, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Şoferul era conştient şi ne-a spus că a adormit la volan” – susţine agentul rutier Raoul Păunescu, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea.
Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cei care au preluat pacienţii, susţin că victimele accidentului au avut noroc. „Din fericire, urmările accidentului nu sunt grave. O mare parte din pasagerii ajunşi la UPU nu au necesitat internarea. Dintre ei, şase au plecat imediat acasă şi sunt bine. O pacientă a fost internată la ortopedie, cu fractură pertrohanteriană. Cert este că nu avem pacienţi în stare gravă în urma acestui accident rutier” – susţine Letiţia Badea, director medical al Spitalului Judeţean Vâlcea.